COMUNICAT Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ)

Decepció del Bàsquet Català davant les darreres mesures adoptades pel Govern.

18-11-2020 17:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), davant la informació publicada en les darreres dates, que no rebuda oficialment, referent al pla de desescalada, que impedeix l'inici d'entrenaments i partits, i davant l'oficialitat en el repartiment de les subvencions econòmiques per part del Govern i de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (SGEAF), vol mostrar públicament que se sent menystinguda i decebuda i exigeix una immediata rectificació de la distribució de les ajudes econòmiques.

En aquest sentit, la Federació Catalana de Basquetbol exposa i requereix que:

  • els clubs federats puguin reprendre, immediatament, els seus entrenaments donat que està en joc la supervivència real de les entitats. Si no hi ha activitat, no es generen ingressos per a fer front els compromisos de pagament (lloguers d'instal·lacions, tècnics, despeses federatives,...). Com ja s'ha demostrat i detallat en diferents ocasions, àmbits i escenaris, els contagis en el Bàsquet Català són insignificants. A més a més, la Federació i els clubs del Bàsquet Català han seguit minuciosament tots els protocols i les indicacions que s'han exigit per les autoritats competents en la matèria.

  • és del tot inacceptable que els clubs, entitats sense ànim de lucre, tota vegada conegudes les ajudes proporcionades per part del Govern, restin al marge de poder-les rebre, en un 95% de les subvencions, quan la Federació ha interactuat amb el Govern de la Generalitat perquè les esmentades ajudes es fessin arribar pel conjunt dels clubs, en concepte de pagament de despeses federatives com, per exemple, una reducció del preu de les llicències.

  • els clubs afiliats han rebut amb molta indignació que, després de promeses d'ajuda i de subvencions en el moment actual tan delicat, en la situació que més ho necessiten, quedin fora dels criteris d'atorgament dels 25 milions que s'han destinat al sector de l'esport. A més a més, el gran gruix d'aquestes ajudes va a parar a la secció d'esport mercantil.

  • s'ha menyspreat l'esport amateur i els clubs dirigits per Juntes Directives que fan una tasca social indispensable per tal de treure endavant projectes esportius en les ciutats i els pobles de Catalunya i que estan vivint una reducció dràstica de les subvencions públiques i, alhora, han de fer front a les nombroses dificultats que tenen els seus afiliats per a poder pagar les quotes.

Per tot això, la Federació Catalana de Basquetbol exigeix:

  • que es reprenguin immediatament els entrenaments i, per tant, l'activitat federativa.

  • que es reconsideri el destinatari d'aquestes subvencions i es redireccionin les ajudes cap als clubs, les federacions i el teixit esportiu sense ànim de lucre.

I és que, si no s'actua amb diligència i immediatesa, el teixit esportiu de Catalunya i, concretament, el Bàsquet Català, pot enfonsar-se definitivament.

L'FCBQ ha recolzat i participat de totes les accions, iniciatives, manifestacions, reunions i trobades convocades tant per part del Govern de Catalunya com per part de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per a treballar de la mà, pel benefici de l'esport, del Bàsquet Català i de les nostres entitats. En conseqüència, el que hem rebut a canvi ha estat una resposta directa als agents del sector esportiu restants, a excepció, precisament, de l'FCBQ i dels clubs.

La realitat del món del bàsquet a Catalunya és que ja compta fins a vuit els mesos sense poder jugar un partit de bàsquet amateur i sense poder arribar a entrenar amb una certa continuïtat real. El #BàsquetMaiPara per voluntat pròpia si és que no ens aturen agents externs al Bàsquet Català.

| FCBQ |