L'FCBQ s'adhereix al Manifest del Món de l'Esport contra la violència masclista

Adhesió de la Federació Catalana de Basquetbol al Manifest del Món de l'Esport amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (25N).

25-11-2020 09:30

Les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a canviar i que situa a les dones en una posició de desigualtat. Tot i això, les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere.

Des de món de l'esport i des de la Federació Catalana de Basquetbol volem reconèixer la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho.

Una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, és una agressió contra totes les dones. Les dones hem perdut la por a assenyalar i denunciar els agressors perquè la nostra sororitat és la nostra força.

Cridem juntes: si en toquen a una, ens toquen a totes!

- Manifest del món de l'esport

- Adhesió del món de l'esport al Manifest Institucional 2020


La Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física anima el sector esportiu català a adherir-se al Manifest Institucional 2020.

Enguany, una de les múltiples seus de lectura d'aquest manifest ha estat Malgrat de Mar com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2020-2021. Una lectura que ha anat a càrrec de les entrenadores Fina Martínez i Dolors Aguilera de l'Agrupació Esportiva Clubs Alt Maresme (AECAM)