Reivindicació per demanar que l'esport sigui servei essencial

Suport de l'FCBQ a la concentració convocada per UFEC i el sector esportiu català per reivindicar que l'esport forma part de la solució i és segur.

11-11-2020 16:30

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el conjunt del sector esportiu català han convocat una concentració aquest dimecres 11 de novembre a la Plaça Sant Jaume de Barcelona en la que el sector ha pogut reivindicar que l'esport és un servei essencial així com reclamar la tornada a la pràctica esportiva.

En l'acte i lectura del manifest ha intervingut el president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Ferran Aril; juntament amb el president de la UFEC, Gerard Esteva; el president de Gestiona, Josep Viladot, en nom de les instal·lacions esportives públiques catalanes; la vicepresidenta de la comissió d'esports de Foment del Treball i presidenta d'INDESCAT, Anna Pruna; el president de la Patronal del Sector del Fitness a Catalunya (ADECAF), August Tarragó; el president del Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya (COPLEFC), Pere Manuel; així com també Ulpi Roman, representant de l'Esport Català Universitari; Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol; i Enric Bertran, representant de l'Associació Empresarial de Clubs de Natació i president de la Federació Catalana de Natació.

Intervenció de Ferran Aril, president de l'FCBQ:

Tenim una situació molt complicada. Al mes de març ja vam suspendre la competició. Era el moment àlgid amb les fases finals de campionats jugant-se els ascensos i descensos. Va ser un moment difícil, amb ERTOS, tancaments i una gran pèrdua econòmica. No ho havíem viscut mai, però ens vàrem reinventar.

Hem treballat molt amb UFEC i Secretaria General de l'Esport perquè la pràctica esportiva sigui segura. I tot d'acord amb els protocols específics per instal·lacions i modalitats, desenvolupats durant la represa. Us podem assegurar que l'esport a Catalunya es duu a terme amb limitacions d’aforament, control d’accessos i traçabilitat dels practicants; sota gestió de grups estables i en condicions de total higiene i desinfecció.

Però l'esport federat estem vivint una etapa duríssima, amb pèrdues econòmiques irreparables tant per a les federacions com per a les nostres entitats i clubs afiliats, que ens poden portar a la desaparició.

Demanem al govern de la Generalitat que ens ajudi en aquesta situació econòmica i que ens permeti recuperar les competicions, ja que fa 8 mesos que no es juga un partit de bàsquet de formació i amateur!

I demanem que es torni a poder entrenar. Que s'aixequi el toc de queda perquè l'esport amateur també pugui tornar a les pistes en els seus horaris. Quants de vosaltres practiqueu el vostre esport a partir de les vuit del vespre? Necessitem començar per no desaparèixer!

(manifest sencer fent clic aquí)

Federacions, clubs, empreses, gestors d'instal·lacions, l'esport universitari i els col·legis professionals reivindiquen que l'esport incideix directament en la millora de la salut, en l'educació i la formació, en la inclusió social. El sector té un pes econòmic en el PIB català del 2,1%. L'impacte de la pandèmia està sent demolidor i posa en perill d'extinció moltes entitats. A més, l'esport a Catalunya és segur, ho demostren les baixes xifres de contagis (només el 0,28% a tot l'estat), i s'està privant a la població d'accedir a la salut, doncs l'activitat física repercuteix directament en tenir un sistema immunològic més fort davant malalties com la COVID-19.

Pel que fa al manifest per demanar que l'esport sigui un servei essencial, en una setmana ja han rebut més de 80.000 adhesions de particulars, entitats esportives i empreses. La recollida de signatures encara està oberta fent clic aquí.

| FCBQ |