Presentació del 'Pla de rescat del sector esportiu'

Organitzada per UFEC i Foment del Treball, aquesta presentació ha comptat també amb la participació de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

26-10-2020 13:00

Aquest dilluns 26 d'octubre al matí, la Comissió d'Esports de Foment del Treball ha presentat un Pla de rescat pel sector esportiu de Catalunya en defensa de federacions, entitats i clubs. En l'acte, organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Foment del Treball, ha intervingut el president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Ferran Aril, i el secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho, en nom de les federacions; el president del GEiEG, Francesc Cayuela, en nom dels clubs; la vicepresidenta de la comissió d'esports de Foment del Treball i presidenta d'INDESCAT, Anna Pruna, en nom de les empreses esportives; i el president de Gestiona, Josep Viladot, en nom de les instal·lacions esportives.

Durant la seva intervenció, el president de l'FCBQ, Ferran Aril, ha explicat com ha afectat l'aturada de competicions des del març i ha reconegut que s'ha fet una feina duríssima, durant la represa, "treballant uns protocols de la ma de la Secretaria General de l'Esport i de la UFEC per tenir les màximes garanties perquè la pràctica esportiva sigui segura". També ha reconegut que "serà impossible tirar endavant qualsevol activitat, no només competitiva sinó d'entrenament; doncs la majoria d'activitat esportiva es desenvolupa al vespre, entre les 20h i les 00h". Aril ha finalitzat la seva intervenció amb contundència: "després ens omplim tots la boca, amb els valors de l'esport: que l'esport és cultura, que l'esport és salut; doncs que m'ho expliquin".

El president del GEiEG, Francesc Cayuela, ha admès que "la supervivència dels clubs està en perill", lamentant també que les administracions "mai s'han cregut del tot que l'esport som un servei essencial"; mentre que la vicepresidenta de la comissió d'esports de Foment del Treball i presidenta d'INDESCAT, Anna Pruna, ha afirmat que "retrocedirem 20 anys enrere, les entitats, clubs i empreses del sector esportiu serem una espècie en extinció". Així mateix, Josep Vidalot, president de Gestiona, ha recordat que "al costat de cada club hi ha un projecte social" i que "quan juguem en equip guanyem. Volem estendre la mà al sector mèdic per potenciar i proteger la salut de les persones".

Per la seva banda, el president de la UFEC, Gerard Esteva, ha estat l'encarregat de presentar les mesures d'aquest Pla de rescat que se centren en la reactivació de l'activitat esportiva, la modificació del toc de queda (flexibilització dels horaris d'entrenaments fins a les 22h), l'activació d'incentius fiscals per a entitats que n'assegurin la supervivència després de la crisi (IVA superreduït del 4%, deducció IRPF en quotes d'abonaments i llicències), i l'atorgament d'ajudes directes a entitats per fer front a l'any 2021.

Presentació 'Pla de rescat del sector esportiu':

| FCBQ |