Tot a punt per començar els Campionats de Promoció a Barcelona

Des de dissabte passat son públics els calendaris de les competicions d'edat escolar de la Federació Catalana de Basquetbol.

22-10-2020 13:00

Gairebé 20.000 escolars començaran a participar, el proper dissabte 31 d'octubre i diumenge 1 de novembre, en els campionats de bàsquet de Promoció que organitza la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a Barcelona. Són 453 grups els que conformen els 1.954 equips que la propera setmana, si les autoritats així ho indiquen i autoritzen, han d'iniciar la temporada 2020-21: des dels més petits com els Pre-Mini, fins als Júniors -tant masculí com femení-.

Es proposa un model de calendari de joc innovador, pel sistema de bombolles entre dos equips: jugaran l'anada i tornada en dos caps de setmana, i una setmana de descans abans de la següent bombolla. Tot això, juntament amb l'acompliment responsable del protocol federatiu, aprovat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (SGEAF) amb el vist-i-plau del PROCICAT, fa que aquest sigui un model segur de socialització; que no sigui propagador del virus.

Els diferents pavellons, escoles i pistes poliesportives, que enguany comptaran amb responsables de compliment COVID, així com dels corresponents circuits d'entrada i sortida, dispensadors de gel, i una desinfecció dels seus espais i materials, entre d'altres; ja estan també a punt. L'esforç conjunt d'ajuntaments, clubs, entitats esportives, escoles, directius/ves, tècnics/es, delegats/es i mares/pares veurà la llum el proper cap de setmana: s'ho mereixen, ens ho mereixem!

Serà una temporada excepcional, com correspon a l'excepcionalitat del moment, i tot és a punt, perquè, com ja en el seu dia va afirmar la consellera de la Presidència, Meritxell Budó: "la pràctica esportiva és segura. Els protocols s'estan aplicant bé. Hi ha una incidència en el món de l'esport molt baixa".