Es reprèn la Capitalitat del Bàsquet Femení de Malgrat de Mar

Malgrat de Mar prorrogarà la seva Capitalitat del Bàsquet Femení fins juny de 2021 amb activitats més telemàtiques i virtuals.

22-10-2020 10:00

Durant el mes de juliol, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va aprovar ampliar, fins juny de 2021, la Capitalitat del Bàsquet Femení de Malgrat de Mar degut a la situació actual de pandèmia i aquest mes d'octubre s'ha reprès el projecte reorganitzant i adaptant els esdeveniments previstos inicialment.

En una nova sessió de treball celebrada aquest dimarts 20 d'octubre i encapçalada per l'alcalde de la ciutat maresmenca, Joan Mercader, amb la participació de representants de la Federació Catalana de Basquetbol i del bàsquet AECAM; es va acordar reorganitzar els actes previstos i donar impuls a activitats més telemàtiques, vídeos, parlaments o jocs virtuals entre d'altres a partir del proper novembre. Properament es concretarà quan es duran a terme els esdeveniments previstos de 'Malgrat de Mar, Capitalitat del Bàsquet Femení' i com es gestionaran i programaran de nou les activitats que havien quedat temporalment anul·lades o prorrogades.

Malgrat de Mar és la quarta Capitalitat del Bàsquet Femení, un projecte impulsat fa tres temporades per la Federació Catalana de Basquetbol amb la intenció i objectiu final de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d'una localitat, al llarg de tot un any. La ciutat maresmenca agafava el relleu, durant tot l'any 2020, d'Igualada com a Capitalitat del Bàsquet Femení, convertint-se així en la quarta vila que durant un any promogui el paper de la dona al bàsquet. Sant Feliu de Llobregat va ser l'aposta de la Federació per ser la primera Capitalitat del Bàsquet Femení de la història l'any 2017, i Girona la va seguir l'any següent, durant tot el 2018.

Enguany i per primera vegada en la seva història, la vigència de la Capitalitat del Bàsquet Femení coincidirà amb la durada de la temporada esportiva, no com fins ara, que era l'any natural. La ciutat de Manresa agafarà el relleu com a Capitalitat del Bàsquet Femení la temporada 2021-22 en la cinquena Capitalitat del Bàsquet Femení de la història.