CB Prat i Barça, finalistes de la Lliga Catalana LEB Plata 2020

Prat i Barça accedeixen a la final en superar a les semis al CB Cornellà (80-65) i al Torrons Vicens-CB L'Hospitalet (71-48) respectivament.

03-10-2020 16:00

La XXI Lliga Nacional Catalana LEB d'enguany, i com ja va es va fer les passades temporades 2010-11, 2011-12 i 2018-19, es divideix en dues categories: LEB Or i LEB PlataLa competició d'equips LEB Plata ha comptat amb una primera fase prèvia, amb dos grups de tres equips (1 i 2), que ha tingut lloc durant el mes de setembre, i una Final a Quatre que ha arrencat aquest dissabte al Pavelló Poliesportiu del CN Terrassa, a porta tancada, amb la participació del CB PRAT i el TORRONS VICENS - CB L'HOSPITALET com a representants del Grup 1 i el BARÇA i el CB CORNELLÀ com a a classificats del grup 2.

La gran Final de la Lliga Catalana LEB Plata es jugarà aquest diumenge 4 d'octubre a les 18h entre CB PRAT i BARÇA en un matx que es retransmetrà en directe per LA XARXA, les televisions locals i en streaming per la plataforma XALA.

El CB PRAT i el CB CORNELLÀ han protagonitzat la primera semifinal que s’ha resolt amb victòria del conjunt pratenc. Els de Dani Miret s’han imposat per 80-65 en un partit que han dominat a partir del segon quart. Carles Marzo, amb 15 punts, ha estat el màxim encistellador del CB PRAT, on també han brillat el pivot Vinicius Da Silva (12  punts i 9 rebots), Yannick Kraag (12 punts) i el veterà Marc Blanch (10). Per part del CB CORNELLÀ, els millors han estat Prince Orizu (15 punts i 10 rebots) i Ignasi Bellver (14 punts).

El primer quart ha estat d’equilibri i de molta anotació, amb els dos equips signant uns grans percentatge d’encert en el tir. El CB PRAT ha aconseguit un primer avantatge de 5 punts (9-4), després d’un triple de Marc Blanch, però el CB CORNELLÀ ha fet mal sota els cèrcols, amb un Ignasi Bellver que ha imposat la seva llei sortint des de la banqueta (10 punts). Els de Juan Couto han capgirat el marcador 13-17), però l'encert exterior de Yannick Kraag (7 punts i un triple sobre la botzina) ha permès al CB PRAT tancar el primer parcial per davant (28-25).

Els de Dani Miret han accelerat en el segon quart sota la batuta de Marc Blanch i Carles Marzo, molt inspirats. El CB PRAT, a més, ha aconseguit frenar l’anotació del CB CORNELLÀ, que en el segon parcial només ha pogut sumar 8 punts. Les diferències han començat a créixer exponencialment i un triple final de Maronka ha enfilat l’avantatge dels pratencs fins als 14 punts (47-33 al descans).

L'hegemonia del CB PRAT ha continuat en la represa, anotant de sortida una nova cistella des de més enllà dels 6m75, de Marc Blanch (50-33). Per contra, el CB CORNELLÀ no ha tingut el dia en els triples (0/10) i aquest dèficit ha estat un llast per al conjunt de Juan Couto, que ha arribat a perdre de 19 punts (60-41). A la conclusió del tercer parcial el resultat era de 63-46.

Malgrat anar a contracorrent, el CB CORNELLÀ ha seguit lluitant i a 4:21 minuts del final s’ha situat a 12 punts després d’un 2+1 de Prince Orizu (72-60). El CB PRAT, amb tot, ha sabut mantenir la calma i administrar l’avantatge per segellar el bitllet per a la gran final.

DANI MIRET, entrenador del CB PRAT

"Estem encara en plena pretemporada i aquest any serà díficil agafar el ritme després de tants mesos aturats. Hem tingut alguns moments d'encert i de fer bé les coses, però ens falta un punt de ritme i un punt de contundència".

"Hem començat més malament en defensa que en atac, tot i que en alguns moments ha estat a l'inrevés, però hem fet força coses bé per tenir un avantatge merescut en el marcador. Ells no han fet cap triple i això em reafirma en el fet que tots els equips estem notant molt la inactivitat".

JUAN COUTO, entrenador del CB CORNELLÀ

"El nostre objectiu era donar un pas més com a equip i seguir construint per arribar bé a l'inici de temporada. Tenim baixes importants, però malgrat el resultat del descans en la segona part crec que hem estat molt bé i estic molt orgullós dels meus jugadors pel treball que han fet".

A la segona semifinal de la tarda, tant el BARÇA com el TORRONS VICENS CB L’HOPSITALET han sortit a pista amb un alt nivell defensiu. Ambdós equips han posat un llistó físic molt alt, el que ha suposat un baix encert de cara a cistella els primers minuts. Cap a la meitat del quart, el marcador reflectia un 2-3, just després d’un 2+1 aconseguit per Daniel Christopher. Poc a poc, l’equip blaugrana ha trobat el seu joc en atac, i de la mà de Pau Tendero (5 punts el 1Q) i Jaume Sorolla amb 4, han aconseguit el primer avantatge destacat de l’enfrontament (13-5). A 1 minut de finalitzar el període, José Manuel Hoya s’ha vist obligat a aturar l’encontre, però els de Mateo Rubio han mantingut els hospitalencs a ratlla i el primer parcial se l’han emportat per 15 a 5.

L’inici del segon quart ha seguit amb la tònica dels últims minuts del primer període, amb el Barça més endollat i els del Baix Llobregat amb molt poc encert de cara a cistella, que els primers 12 minuts del partit ha estat per sota del 20% en tirs. Amb tot això, els barcelonins han continuat obrint escletxa, i amb 5 minuts ha situat una màxima a la primera meitat de +18 (27-9). Els llobregatencs, amb més concentració en defensa ha frenat l’envestida blaugrana, i amb 7 punts gairebé consecutius de Seth Goodman han reduït diferència. Al descans, el marcador era de 34-20 a favor dels blaugrana.

Nova petita reacció al primer minut de la segona part amb un parcial de 0-6 dels blancs, que els situava a només 8 punts (34-26). Això sí, el Barça ha reaccionat ràpid i ha tornat a exercir la seva superioritat sobre el rival. Amb una anotació força repartida, l’equip de Mateo Rubio ha augmentat la diferència minut a minut, fins arribar al final del quart guanyant per 57-32, situant a més el màxim avantatge fins al moment amb un triple de Pau Tendero sobre la botzina.

El Torrons Vicens CB L’Hospitalet no s’ha rendit en l’últim quart, i ràpidament ha sumat un parcial de 0-5, anotant el primer i únic triple del partit de la mà d’Albert Real (57-37). Això ha obligat a l’entrenador blaugrana a aturar el partit, i a la represa el Barça ha posat una marxa més per trencar el parcial, administrar l’avantatge i deixar el partit sentenciat. El marcador final reflectia un ampli 71-48 pel filial blaugrana, que d’aquesta manera es classifica per a la final de diumenge.

MATEO RUBIO, entrenador del BARÇA

“És molt aviat i aquest any no hem pogut jugar gaire partits, però he vist coses positives. Hem jugat amb energia, amb bona comunicació entre els jugadors i crec que tenim un bloc molt unit”.

“Hem dominat en el marcador, però hi ha hagut moments que ens hem desconcentrat i ens hem relaxat una mica. Tot i això, hem defensat bé, hem pogut córrer i estic satisfet del partit”.

JOSÉ MANUEL HOYA, entrenador del CB L’Hospitalet

“Físicament encara estem curts de preparació, ens ha aterrat un pivot just aquest matí i l’altre pivot surt d’una lesió. Ens ha costat, però deixar el Barça en 71 punts vol dir que hem fet una gran feina defensiva, tenint en compte les nostres circumstàncies, i em quedo amb aquest aspecte positiu”.

La gran Final de la Lliga Catalana LEB Plata es jugarà demà diumenge 4 d'octubre a les 18h. El partit de la lluita pel títol entre CB PRAT i BARÇA es retransmetrà en directe per LA XARXA, les televisions locals i en streaming per la plataforma XALA.

L'actual campió de la Lliga Catalana Nacional d'equips LEB és l'ILERDAUTO NISSAN PARDINYES LLEIDA en superar a la final de l'anterior edició al CB PRAT per un 68-76 al Pavelló Barris Nord lleidatà.