El Barça CBS, campió de la XVII Lliga Nacional Catalana Femenina 2

Tercer títol per a les blaugrana, que en la final han derrotat l'Advisoria Maresme en la pròrroga (73-83).

27-09-2020 11:00

El BARÇA CBS s’ha proclamat campió de la XVII Lliga Nacional Catalana Femenina 2, que s’ha disputat aquest diumenge 27 de setembre en el Palau Municipal d'Esports de Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat. Tercer títol per a les blaugrana, que en la final s’han imposat a l’ADVISORIA MARESME per 73-83. El matx, molt emocionant, s’ha decidit en la pròrroga, després que els 40 minuts reglamentaris han acabat amb empat a 66. La blaugrana Jessica Fequiere, màxima anotadora del BARÇA CBS amb 17 punts i clau en el temps extra, ha estat escollida com l’MVP de la final. Laia Anducas i Ainoha López, totes dues amb 16 punts, també han brillat en l’equip barcelonista, mentre que per part de l’ADVISORIA MARESME les millors han estat Sara Vujacic (19 punts) i Mireia Vila (16).

El BARÇA CBS ha dominat els primers minuts. Tot i entrar ràpidament en el bonus de faltes, amb dues jugadores carregades amb dues personals, Kristina Rakovic i Iztiar Llobet, les blaugrana han arribat a dominar de 7 punts en dues ocasions (5-12 i 8-15), gràcies sobretot a algunes recuperacions de pilota en primera línia que els han permès sumar punts fàcils al contracop. En el tram final del primer quart, però, l’ADVISORIA MARESME ha reaccionat, recolzant-se en l’encert de Mireia Vila (7 punts) i Sara Vujacic (4).

Les mataronines, dirigides des de a banqueta per Jordi Vizcaíno, han aconseguit un parcial de 6-0 per tancar el primer parcial (15-14) i s’han posat per davant només començar el segon, amb un triple de Sara Vujacic (15-17). A partir d’aquí el matx ha entrat en una fase d’igualtat, amb constants alternatives en el marcador.

En aquests minuts els punts d’Ainoha López (8 al descans) i la pivot de 2m05 Inci Guclu (6) han liderat l’atac del BARÇA CBS, que s’ha posat 4 punts amunt (27-31). 5 punts seguits d’Olga Ruano han truncat aquesta petita escapada en el marcador de les jugadores d’Isaac Fernández (32-31), però les blaugrana han pogut recuperar la iniciativa abans de marxar als vestidors gràcies a un triple de Jessica Fequiere i a una cistella sobre la botzina de Laia Anducas (32-36).

El tercer quart ha començat amb un bàsquet de Marta Arbizu, una de les jugadores destacades fins al moment en l’ADVISORIA MARESME (duia 7 punts), però malauradament en l’acció s’ha lesionat i no ha pogut tornar a jugar. El BARÇA CBS ha agafat embranzida en aquesta fase del partit, amb molt d'encert des de la línia de tres. Laia Anducas i Itziar Llobet han encapçalat l’atac de les blaugrana, que s’han situat 11 punts amunt (39-50). Una renda que s’ha reduït a 8 a la conclusió del període (46-54).

Tot i arribar per darrera al tram decisiu, l’ADVISORIA MARESME no ha donat el seu braç a tòrcer. Tot el contrari. Les de Jordi Vizcaíno, liderades per Mireia Vila i Sara Vujacic, han clavat un parcial espectacular de 17-2 que ha capgirat completament l’escenari de la final: d’un 47-56 per al BARÇA CBS s’ha passat a un 64-58 favorable a les maresmenques. Aquest parcial en contra, però, tampoc ha aturat les jugadores d’Isaac Fernández, que no s’han rendit i han aconseguit dur el partit fins a la pròrroga (66-66), on han rematat la feina emportant-se el títol. Jessica Fequiere, amb 8 punts gairebé consecutius, i l’encert d’Ainoha López han estat claus en el temps extra, deixant sense opcions un lluitador conjunt maresmenc que s’ha hagut de conformar amb el sotscampionat.