Presentació de la nova Junta Directiva de la Federació Catalana de Basquetbol

La nova Junta Directiva de la Federació Catalana de Basquetbol s'ha presentat oficialment aquest divendres 18 de setembre de 2020.

19-09-2020 09:00

La presentació oficial de la nova Junta Directiva de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) s'ha realitzat aquest divendres 18 de setembre a la tarda a les instal·lacions de l'FCBQ tot coincidint amb la celebració de la seva primera junta.

L'acte també ha comptat amb la presència del Diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé, així com del president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, que han volgut donar la benvinguda oficial al nou President de l'FCBQ com a la seva nova Junta Directiva.

El nou president de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril, va prendre possessió del càrrec el passat dijous 27 d'agost de 2020 després de la resolució de la Junta Electoral. La candidatura encapçalada pel Sr. Aril va ser finalment la única presentada, i que reunia tots els requisits estatutaris i reglamentaris, en el procés electoral d'aquest mes d'agost de 2020 per nomenar la nova Junta Directiva de l'FCBQ i el seu President pels propers 4 anys.

Així doncs, la nova Junta Directiva de l'FCBQ pels propers 4 anys (2020-2024) i els seus càrrecs seran els següents:

Sr. Ferran Aril Duran, President
Sr. Pere Francitorra Ferrer, Vicepresident 1r
Sr. Francesc Xavier Santaló Bayona, Vicepresident 2n i President de la Representació Territorial de Girona
Sr. Joan Cortina Badoch, Vicepresident 3r i President de la Representació Territorial de Tarragona
Sr. Javier Calles Ramos, Vicepresident 4t i President de la Representació Territorial de Lleida
Sr. Josep Maria Rofes Céspedes, Vicepresident 5è i President Comitè de Promoció
Sr. Agustí Puig Torelló, Secretari
Sr. Xavier López-Atalaya Andreu, Tresorer
Sr. Salvador Chiva Navarro, President Comitè Tècnic
Sra. Pilar Landeira Guerrero, Presidenta Comitè d'Àrbitres
Sr. Xavier Font Urgell, President Comitè Esportiu
Sr. Albert Gavaldà Cazorla, President Comitè de Màrqueting i Patrocini
Sr. Fernando Peñarrubia Muñoz, Delegat Comarques Centrals
Sra. Judit Cabacés Sabater, Vocal
Sr. Josep Campaña Oviedo, Vocal
Sra. Patrícia Costas Gonzalez, Vocal
Sr. Antonio López Folgueira, Vocal
Sra. Noemí Llorens Lleonart, Vocal
Sra. Míriam Pla Arrébola, Vocal
Sra. Olga Praderas Tello, Vocal
Sr. Miquel Sans Cuffi, Vocal
Sr. Joan Soler Valles, Vocal
Sr. Lluís Vergés Buenaventura, Vocal
Sra. Maria Eulàlia Vila Sunyer,  Vocal

El nou President i la nova Junta Directiva de la Federació Catalana de Basquetbol arrenquen aquest mandat "amb il·lusió, amb moltes ganes de tirar endavant i amb un equip renovat gairebé al 50% però, evidentment, condicionats per la situació que estem vivint" segons reconeix el propi Ferran Aril. Pel que fa a l’equip directiu, Aril explica que "està format per persones que coneixen molt bé la casa perquè ja porten uns anys com a directius de la Federació; però també per gent nova, amb moltes idees i nova empenta".

Pel que fa als reptes de futur, el nou president té clar que són "treballar en alguns punts del Pla Estratègic aprovat al 2018" així com "continuar amb la reestructuració de competicions que s’està fent durant les darreres temporades per adequar al màxim les nostres competicions a la realitat del Bàsquet Català" entre d’altres.

En la línia de la pandèmia actual, el president assegura que "s’ha intentat fer-ho el millor possible dins de les normes concretes que marquen per on anar, i prevaldre la salut per sobre de tot. És per això que tots els protocols federatius elaborats s’han treballat molt i d’acord amb la Secretaria General de l’Esport i el Departament de Sanitat, intentant també que signifiquin el mínim cost per tots els nostres clubs".

| FCBQ |