L'FCBQ homenatja a José Antonio Martín Bertrán

La Final de la Lliga Nacional Catalana ACB 2020 ha estat l'escenari del reconeixement de la Federació Catalana de Basquetbol a l'àrbitre català.

09-09-2020 11:02

El Palau Blaugrana, seu de la Lliga Catalana ACB AON 2020, ha estat l'escenari, aquest passat diumenge 6 de setembre, de l'homenatge que la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha volgut dedicar a l'àrbitre català José Antonio Martín Bertrán, per la seva trajectòria dins del Bàsquet Català.

Martín Bertrán, àrbitre principal de la Final d'aquesta competició en la seva 41a edició, va rebre, en la mitja part del partit i de mans del President Ferran Aril, una litografia (reproducció d'una fotografia del 1r partit de bàsquet a Catalunya, obra de l'artista Mario Pasqualotto) i, en acabar, també va ser obsequiat amb la pilota del partit, signada pels seus companys àrbitres i auxiliars de taula.

L'àrbitre barceloní va xiular aquesta Final entre el Barça i el MoraBanc Andorra com a premi a tota una vida dedicada a l'arbitratge. Als 55 anys, Martín Bertrán és l'àrbitre que porta més anyspartits xiulats a l'ACB (ha superat ja la xifra de 1.150).

Un breu recorregut per la seva carrera esportiva

Va iniciar-se a l'arbitratge al 1979-80 ingressant a l'Escola d'Àrbitres de l'FCBQ, ascendint només tres anys després (1983-84) a competicions FEB i dins la mateixa dècada (1988-89) ja va assolir la categoria d'àrbitre ACB.
Al 1996 Martín Bertrán comença el seu periple a nivell internacional i com a àrbitre FIBA és designat en multituds de campionats i tornejos, destacant especialment els Campionats del Món de Japó (2006) i Turquia (2010).
De 2000 a 2015 és àrbitre d'Eurolliga, xiulant com a uns dels esdeveniments més destacats, la Final Four d'Istambul 2012.
A l'actualitat, col·labora tècnicament amb l'Escola d'àrbtires de l'FCBQ.