Bàsquet Girona, campió de la Lliga Catalana LEB Or

Els gironins tomben l'ICG Força Lleida en una final trepidant que es resol en la pròrroga (79-87) a Balaguer, Ciutat del Bàsquet Català 2020-21.

10-10-2020 17:00

El pavelló 1r d'Octubre de Balaguer, Ciutat del Bàsquet Català 2020-21, ha acollit la Final de la XXI Lliga Nacional Catalana de la categoria de LEB Or, que s'ha decantat a favor del BÀSQUET GIRONA. En un matx trepidant, que s'ha hagut de resoldre a la pròrroga, els gironins s'han imposat per 79-87 al ICG FORÇA LLEIDA i han sabut sobreviure a l'espectacular reacció dels lleidanats, que en el darrer quart han estat capaços de forçar el temps extra després d'arribar a perdre per 17 punts. El base del BÀSQUET GIRONA Àlbert Sàbat (17 punts, 5 assistències i 24 de valoració) ha estat escollit com l'MVP de la final. Per part dels gironins també han destacat Davis Rozitis (13 punts, 11 rebots i 21 de valoració), Ryan Logan (14 punts) i Pep Busquets, amb 13. Els millors del ICG FORÇA LLEIDA han estat Mirza Bulic (20 punts, 7 rebots i 19 de valoració) i Kaspars Vecvagars (17 punts), clau en la remuntada final al costat de Miquel Feliu (11 punts) i autor de la cistella que ha forçat la pròrroga (70-70 al final del temps reglamentari).

La final ha arrencat amb intercanvi de cistelles, amb Mirza Bulic, del ICG FORÇA LLEIDA, i Ryan Logan, del BÀSQUET GIRONA, liderant els atacs dels dos equips, tots dos amb 5 punts. Poc a poc, però, ha estat el conjunt de Carles Marco el que ha agafat la iniciativa, i un triple del veterà Albert Sàbat ha donat un primer avantatge de 7 punts als gironins (7-14). El ICG FORÇA LLEIDA ha intentat restablir l’equilibri, però no ha trobat l’encert en el tir per fer-ho, tancant el primer quart per darrere (11-16) i amb un fluix 4/15 en tirs de camp.

El domini gironí s’ha accentuat en el segon quart i 4 punts seguits de Gerard Sevillano han obligat el tècnic del ICG FORÇA LLEIDA, Gustavo Aranzana, a demanar temps mort (17-26). El BÀSQUET GIRONA ha arribat a tenir un màxim avantatge de 10 punts (21-31), a 3:25 pel descans, rendibilitzant també les 9 pèrdues del primer temps d’un conjunt lleidatà gens còmode en atac (24-33 a la mitja part).

En la represa la inspiració d’Albert Sàbat, junt amb un triple d’Aleix Font, han permès al BÀSQUET GIRONA eixamplar les diferències. En els quatre primers minuts del tercer quart els gironins s’han situat 14 punt amunt (30-44), obligant Gustavo Aranzana a demanar temps mort. Després de l’aturada, però, un triple d’Olaf Schaften encara ha fet més àmplia la diferència en el marcador (30-47). Una altra cistella des dels 6m75, d’Agustí Sans, ha encetat un parcial de 7-0 que ha donat oxigen al ICG FORÇA LLEIDA (37-47), que ha tret profit de l’absència de Sàbat, amb uns minuts de descans a la banqueta. Amb tot, el BÀSQUET GIRONA ha pogut resistir i arribar al final del tercer quart amb un marge d’11 punts (42-53).

5 punts seguits d’un encertat Pep Busquets i la feina interior de Biram Faye han tornat a enfilar l’avantatge dels homes de Carles Marco fins als 17 punts només començar el darrer quart (45-62), però el ICG FORÇA LLEIDA, liderat per Mirza Bulic, Miquel Feliu i un inspiradíssim Kaspars Vecvagars, no s’ha rendit i ha protagonitzat un espectacular esprint final, on ha estat capaç de dur el partit a la pròrroga. El parcial ha estat de 20-4 i d’un clar 50-66 pels gironins s’ha passat al 70-70 amb el qual han acabat els 40 minuts.

Tot i el cop rebut, el BÀSQUET GIRONA ha sabut refer-se en el temps extra, on ha estat clau la feina sota els cèrcols de Davis Rozitis. El ICG FORÇA LLEIDA, incansable, ho ha seguit intentant tot i tornar a anar a remolc, però un bàsquet de Ryan Logan a pocs segons de la conclusió ha certificat definitivament la victòria del conjunt de Carles Marco. Primer títol de la Lliga Catalana LEB Or per als gironins, que estrenen el seu palmarès en aquesta competició.

Declaracions post-partit Carles Marco:

Primer de tot contents per la victòria, per emportar-nos un títol com la Lliga Catalana. Estem contents amb moltes coses que hem fet durant el partit. Hem jugat bé molts minuts, hem sigut per moments el Girona que volem ser, però som nous a la lliga i si et despistes dos minuts et passa el que ens ha passat tot i que al final ho hem arreglat. I aquest és el Girona, el poder córrer, gaudir a pista i per fer-ho s’ha de fer molt esforç i això hem fet avui.

Declaracions post-partit Gustavo Aranzana:

En primer lloc felicitar al Bàsquet Girona pel campionat guanyat, ha fet un molt bon partit. Nosaltres crec que per moments hem estat brillants, ens ha perjudicat el mal percentatge en llançaments còmodes i moltes pèrdues de pilota que ens ha condicionat. A l’últim quart ens han començat a entrar els tirs i ens hem tret un pes de sobre, hem agafat ritme i només ens ha faltat aire al final. Però crec que podem treure moltes coses positives, hem de seguir treballant i aprendre del partit d’avui.