9a Lliga Catalana Femenina per a l'Spar Girona

Les gironines s'han proclamat campiones en superar al Cadí La Seu per 69-61 a la final disputada aquest diumenge 6 de setembre al Palau Blaugrana de Barcelona.

06-09-2020 21:00

La XXXII edició de la Lliga Catalana Femenina s’ha disputat aquest diumenge 6 de setembre a les 19h al Palau Blaugrana, amb l’ SPAR GIRONA i el CADÍ LA SEU com a protagonistes en un disputat partit en que les gironines s’han imposat per 69-61.

L’equip gironí aconsegueix d’aquesta manera la 9a Lliga Catalana de la seva història, la quarta victòria consecutiva al torneig, gràcies al gran paper de Julia Reisingerová amb 14 punts  i 7 rebots, i Paola Ferrari (14 punts, 4/4 en triples). En les sots-campiones han destacat Ariadna Pujol (13 punts, 4 rebots, 17 de valoració) i Quinn Dornstauder (13 punts i 9 rebots).

Al primer quart hi ha hagut moltes alternatives. El partit ha començat amb un 7-0 de parcial inicial per part de l’SPAR GIRONA en només un minut i mig, gràcies a dos cistelles en transició i un triple d'Eldebrink. De seguida, el CADÍ LA SEU ha reaccionat i ha igualat el parcial per empatar el partit (7-7), amb 5 punts d’Ariadna Pujol. Les pèrdues en atac de l’equip urgellenc han ajudat a un nou parcial a favor de les gironines, que tornaven a manar al marcador per 13-7 cap a la meitat del quart. Però les noies de Bernat Canut han tornat a reaccionar i s’han arribat a posar pel davant al marcador, tot i que el període ha acabat 21-18 a favor de l'SPAR GIRONA.

A l’inici del segon quart el matx s’ha estabilitzat i les defenses han aparegut per frenar ambdós equips. Només Reisingerová ha aconseguit encertar en els dos primers minuts del període, el que ha permès tornar a obrir escletxa al marcador (25-18). El CADI LA SEU ha tornat a trobar l’encert de la mà de Danni Williams i Ariadna Pujol per situar-se a dos punts (25-23), el que ha obligat Eric Surís a demanar temps. La intensitat defensiva i el poc encert de cara a cistella ha encallat el partit. El CADÍ LA SEU ha aconseguit al final del quart un parcial de 0-5 per situar el seu màxim avantatge per 27-31, tot i que un triple de Sonja Vasic al final del període ha deixat el marcador en 30-31 al descans. Julia Reisingerová amb 8 punts i Gala Mestres amb 9 han estat les màximes anotadores de cada equip a la primera part.

Al tercer període l’SPAR GIRONA ha tornat a prendre la iniciativa del partit. Un triple de Laia Palau i un d'Eldebrink les ha situat de nou pel davant, i Julia Reisingerová ha obert forat amb 4 punts consecutius a la pintura per situar el marcador en 40-35. Després del temps mort demanat pel CADÍ LA SEU, les urgellenques han tornat posar-se per davant, 40-41, tot i que les gironines no han frenat el seu ritme i han acabat el quart manant per 49-45. En aquest període ha destacat la pivot del CADÍ LA SEU Quinn Dornstauder, que amb 6 punts ha mantingut el seu equip dins el matx.

En l’últim quart l’SPAR GIRONA ha arrencat amb molt de ritme, amb quatre punts seguits de Laia Palau i el tercer triple de Paola Ferrari. Les lleidatanes han pogut respondre a l’empenta inicial, però l’encert de cara a cistella ha baixat i no han pogut seguir al seu rival al marcador. Als 3 minuts de finalitzar el partit, l’equip gironí s’ha situat onze punts amunt, el seu màxim avantatge, el qual no han deixat escapar fins al final. El partit ha acabat 69-61 i l’SPAR GIRONA revalida el títol de la Lliga Catalana Femenina.