Morabanc Andorra i Barça jugaran la final de la Lliga Catalana ACB 2020 AON

El bloc andorrà supera el Joventut de Badalona (77-75), mentre que els blaugrana s'imposen al Baxi Manresa (92-82).

04-09-2020 20:00

El MORABANC ANDORRA i el FC BARCELONA disputaran diumenge la gran final de la 41a edició de la Lliga Nacional Catalana ACB 2020 AON, que enguany es disputa a porta tancada al Palau Blaugrana. Els andorrans han superat el JOVENTUT BADALONA en la primera semifinal (77-75), mentre que els blaugrana, vigents campions del torneig, han assolit el bitllet per a la final en vèncer el BAXI MANRESA per 92-82.

Serà la quarta final consecutiva entre els dos equips. El BARÇA, que encapçala el palmarès, buscarà el seu 23è títol de la Lliga Catalana, mentre que els andorrans intentaran guanyar el torneig per segon cop, després de ser campions l'any 2018. El partit tindrà lloc diumenge a les 21.30h, en directe per Esport 3. Abans, a les 16.30h, el JOVENTUT i el BAXI MANRESA s'enfrontaran en el partit pel tercer i quart lloc, també amb les càmeres de Televisió de Catalunya.

En la primera semifinal, entre el MORABANC ANDORRA i el JOVENTUT BADALONA (77-75), l’aler-pivot Tyson Pérez (15 punts i 10 rebots), Clevin Hannah (14 i 7 assistències) i l’interior  Babatunde Olumuyiwa (12) han liderat el triomf dels andorrans i han deixat sense premi el bon partit d’Ante Tomic (22 punts i 11 rebots), una de les noves cares de la Penya aquesta temporada, que ha estat el millor dels verd-i-negres.

El partit ha tingut moltes alternatives. El primer temps ha estat dominat pel MORABANC ANDORRA, que ha arribat a manar de 14 punts al segon quart (35-21). Al descans els andorrans encara anaven per davant (39-31), però en la represa la reacció del JOVENTUT ha estat espectacular. Els jugadors de Carles Duran han clavat un parcial de sortida de 0-14 i han girat la truita en els primers quatre minuts de la represa (39-45). El parcial ha arribat a ser de 4-20 (43-51) i els badalonins han gaudit d’una màxima diferència de 9 punts (46-55).

El tercer quart s’ha tancat amb un marcador de 53-60, però malgrat anar a remolc el MORABANC ANDORRA no s’ha rendit. En el darrer quart els d’Ibon Navarro han recuperat la iniciativa i en un final agònic han acabat emportant-se la victòria. Ferran Bassas, a la desesperada, ha tingut el triple per guanyar el partit per al JOVENTUT, però no ha trobat el camí del cèrcol.

Posteriorment ha arribat el duel entre el FC BARCELONA i el BAXI MANRESA. Els manresans han començat molt entonats, amb Vauket com a màxim anotador (8 punts), i han aconseguit un parcial de 3-11 de sortida. Un temps mort de Sarunas Jasikevicius ha despertat els blaugrana, que han restablert l’equilibri abans de tancar el primer quart (23-25). Una igualtat que ha continuat fins al descans (44-41), amb el BARÇA per davant però sense poder desempallegar-se d’un BAXI MANRESA que mai no abaixa els braços (44-41), amb el segell del tècnic Pedro Martínez.

En la represa els de Jasikevicius han continuat per davant i aprofitant cinc punts consecutius d’Àlex Abrines han assolit una màxima diferència de 12 punts (62-50). Una renda que han pogut mantenir fins a la conclusió del tercer quart  (68-58). Amb tot, el BAXI MANRESA no ha llançat mai la tovallola i a cinc minuts de la conclusió s’ha acostat a només 6 punts, després d’un triple de Hinrichs (79-73). La remuntada, però, no ha tingut continuïtat, i el BARÇA, en els minuts finals, no s’ha deixat sorprendre per segellar el seu passi a la final de diumenge.

Pierre Oriola (17 punts i 8 rebots), Heurtel (14 i 5 assistències) i Mirotic (13) han estat els màxims anotadors del conjunt blaugrana. Per part del conjunt de Pedro Martínez, els més destacats han estat Juan Pablo Vaulet i Rafa Martínez, tots dos amb 15 punts.

La 41a edició de la Lliga Nacional Catalana ACB compta amb l'empresa AON com a patrocinador principal de l'esdeveniment.