Malgrat de Mar prorrogarà la seva Capitalitat del Bàsquet Femení

L'FCBQ acorda ampliar la Capitalitat de la ciutat maresmenca fins juny de 2021 i designa Manresa com a propera Capitalitat del Bàsquet Femení.

01-07-2020 14:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha aprovat ampliar, fins el proper 30 de juny de 2021, la Capitalitat del Bàsquet Femení de Malgrat de Mar. Aquesta decisió respon a les circumstàncies sobrevingudes durant aquests primers mesos de 2020 i que han fet impossible que la ciutat maresmenca hagi pogut desplegar el seu calendari d'activitats previst.

Malgrat de Mar és la quarta Capitalitat del Bàsquet Femení, un projecte impulsat fa tres temporades per la Federació Catalana de Basquetbol amb la intenció i objectiu final de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d'una localitat, al llarg de tot un any. La ciutat maresmenca agafava el relleu, durant tot l'any 2020, d'Igualada com a Capitalitat del Bàsquet Femení, convertint-se així en la quarta vila que durant un any promogui el paper de la dona al bàsquet. Sant Feliu de Llobregat va ser l'aposta de la Federació per ser la primera Capitalitat del Bàsquet Femení de la història l'any 2017, i Girona la va seguir l'any següent, durant tot el 2018.

A l'espera que la situació es vagi normalitzant poc a poc, al llarg dels propers mesos es concretarà com es duran a terme tots els esdeveniments previstos de 'Malgrat de Mar, Capitalitat del Bàsquet Femení' i com es gestionaran i programaran de nou les activitats que han quedat temporalment anul·lades o prorrogades.

Enguany i per primera vegada en la seva història, la vigència de la Capitalitat del Bàsquet Femení coincidirà amb la durada de la temporada esportiva, no com fins ara, que era l'any natural.

En aquest sentit, la Federació Catalana de Basquetbol també ha acordat designar la ciutat de Manresa com a propera Capitalitat del Bàsquet Femení. Així doncs, la capital del Bages es convertirà la temporada 2021-22 en la cinquena Capitalitat del Bàsquet Femení de la història.