Adaptació d'instal·lacions esportives com a hospitals temporals

Diferents equipaments esportius s'adapten per donar suport sanitari i evitar la saturació als hospitals arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

01-04-2020 14:00

Amb l'objectiu de descongestionar els hospitals arran de l'emergència per la COVID-19, diverses instal·lacions esportives municipals d'arreu de Catalunya s'han començat a adaptar a les necessitats sanitàries per poder-hi atendre pacients derivats dels centres hospitalaris. En aquests recintes es donaria suport sanitari, tot intentant evitar la saturació als hospitals de referència arran de la crisi sanitària que estem vivint aquests dies.

A la ciutat de Barcelona, per exemple, ja s'ha posat en marxa el Pavelló Salut Vall d'Hebron com a extensió de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i que podrà arribar a acollir fins a 132 pacients. Els altres espais que formen part del projecte 'Pavelló Salut' impulsat pel Consorci Sanitari de Barcelona, format per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, són el Centre Esportiu Municipal Claror Marítim (habitual dels entrenaments de l'Escola de Bàsquet Nacho Solozabal i dels partits de la lliga de lleure de l'FCBQ, Tot Bàsquet) i que tindria com a hospital de referència l'Hospital del Mar; el CEM Guinardó (habitual dels entrenaments i partits dels equips del FC Martinenc) i que en aquest l'hospital de referència seria l'Hospital de Sant Pau, i el pavelló de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) que estarà a disposició de l'Hospital Clínic amb uns 250 llits. En total, els quatre espais podran acollir més de 550 pacients.

D'altra banda i de manera preventiva, a La Conca d'Òdena s'ha adaptat el Complex Esportiu de les Comes d'Igualada (habitual dels entrenaments i partits dels equips del CB Igualada) com a hospital de reforç a l'Hospital d'Igualada. Pel que fa al Vallès Occidental, la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya, ubicada a Sabadell i utilitzada a l'estiu per activitats dels diferents clubs de bàsquet de la ciutat, acollirà l'Hospital Temporal Vallès Salut per donar suport a la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Així mateix, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca també ha habilitat el Poliesportiu Municipal 11 de Setembre com a hospital temporal amb 140 llits i l'ha posat a disposició del departament de Salut perquè el pugui fer servir quan sigui necessari. I al Baix Llobregat, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat a disposició de l'hospital Moisès Broggi el Poliesportiu Francesc Calvet, habitual dels entrenaments i partits dels equips del BC Sant Joan Despí. I a Badalona, el pavelló de l'Institut Guttmann que es fa servir per a la rehabilitació dels pacients neurològics del centre, s'ha convertit ja en una extensió de l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) amb uns 70 llits. 

Perquè el bàsquet i l'esport és el més important de les coses menys importants! I per guanyar plegats aquest partit! GRÀCIES a tots els que treballen incansablement aquests dies: personal sanitari, farmacèutic, de l'alimentació, neteja, transport públic,... i també a tots aquells que us quedeu a casa per prevenir el contagi!

Salut i Bàsquet! #JoEmQuedoACasa #BàsquetMaiPara #AplaudimentSanitari

| FCBQ |