BQSolidari abraça el projecte del CB Mollerussa amb un club del Senegal

El programa BQSolidari se suma a la col·laboració del CB Mollerussa amb el club senegalès Guediawage Basket Academy.

30-03-2020 17:00

El CB Mollerussa va engegar una col·laboració, corresponent a la temporada anterior, amb un club de bàsquet de Dakar anomenat Guediawage Basket Academy (GBA) i que comptarà amb la contribució de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través del programa BQSolidari.

El club de la capital del Senegal es troba situat al nord-est de la ciutat, al barri que dóna nom a l'entitat, Guediawage. L'equip sènior masculí milita a la 2a Divisió del país de l'Àfrica Occidental i el passat mes de desembre va aconseguir disputar el playoff d'ascens a la 1a Divisió. En aquesta fase, el GBA, que compta tant amb equips masculins com femenins de totes les categories que juguen les lligues locals, va quedar-se a 1 partit de la final i d'aconseguir promocionar.

La col·laboració entre el club lleidatà i el senegalès es realitza a dos nivells. D'una banda, l'entitat mollerussenca s'encarrega de recollir i organitzar tot aquell material de bàsquet (pilotes, equipacions de joc, samarretes d'entrenament, etc) que el propi club o les famílies ja no utilitzen però encara roman en un bon estat. D'aquesta manera, ho poden enviar a un club africà que reutilitza i dóna sortida el material rebut. I és que les seves condicions d'entrenament són una realitat paral·lela a les d'aquí com, per exemple, l'estat de la seva pista per entrenar, descoberta i amb un paviment molt poc adequat per jugar a bàsquet, on desenvolupen l'activitat tots els equips del club.

La segona línia de la col·laboració és a nivell tècnic. El CB Mollerussa ajuda a millorar la formació tècnica dels entrenadors del GBA que, per la seva banda, aporta tota l'experiència i visió d'un bàsquet molt diferent al nostre però que és completament enriquidor. Per tal de dur a terme aquest objectiu, alguns tècnics del club mollerussenc es desplacen a Dakar per a conduir els entrenaments i donar a conèixer la seva forma de treball. De la mateixa manera, 3-4 jugadors/es i un parell d'entrenadors del GBA també visiten el campus de Tecnificació "Excellence" organitzar pel CB Mollerussa cada mes de juliol.

El darrer mes de juliol però, el CB Mollerussa no va poder acollir la sortida de la comitiva senegalesa al Campus degut a problemes amb el visat però, tanmateix, va rebre el President del GBA, el Sr. Mamadou Pathé Keita, que és també membre de la Federació de Bàsquet del Senegal. Així doncs, el Sr. Pathé Keita va poder participar en una reunió amb la Junta del club i amb representants de l'Ajuntament de Mollerussa.

Per últim, aquest desembre passat, dos entrenadors de l'entitat catalana van desplaçar-se fins a Guediawage durant 1 setmana per tal d'entrenar els seus equips i d'assistir a diverses xerrades tècniques, per acabar gaudint d'una experiència sensacional.

Projectes i iniciatives com aquestes, desenvolupades per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes han estat i seran una constant durant aquesta temporada en l'ecosistema del Bàsquet Català. Tots ells compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.