Espectacular ALLSTAR de Copa Catalunya a Granollers

Vibrant ALLSTAR 2020 de la Copa Catalunya que s'ha disputat amb èxit aquest cap de setmana 25 i 26 de gener a Granollers.

25-01-2020 20:00

El Pavelló CB Granollers de Granollers és l'escenari, aquest cap de setmana 25 i 26 de gener de 2020, de la 4a edició de l'ALLSTAR organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol amb el suport de La Xarxa de Comunicació Local, la col·laboració de l'Ajuntament de Granollers i el CB Granollers i el recolzament de la Diputació de Barcelona.

Obert a tothom, l'ALLSTAR 2020 es televisa en directe per La Xarxa, les televisions de proximitat i per streaming a través de la plataforma XALA!. L'esdeveniment s'emmarca dins l'acord de col·laboració entre La Xarxa Audiovisual Local i l'FCBQ per tal de potenciar la Copa Catalunya. 

Com a les darreres edicions, l'ALLSTAR de Copa Catalunya manté el mateix funcionament i es divideix en dos dies: dissabte 25 de gener va ser el torn per l'ALLSTAR masculí i diumenge 27 de gener per l'ALLSTAR femení.

Pel que fa al masculí, la jornada va arrencar amb el partit de les estrelles amb una selecció de jugadors de tots els equips de la competició, realitzada pels entrenadors de la categoria, i que va finalitzar amb victòria del Grup 2 per un ajustat 80-97. L'MVP del partit va ser per un jugador del Grup 2 Masculí, Luis González de la UE Sant Cugat, amb 15 punts. Per part del Grup 1 també van destacar Sambala Jabbi (El Masnou Basquetbol) i Quim Forteza (Círcol Badalona) amb 11 punts.

ALLSTAR 2020 Copa Catalunya Masculina:

- Grup 1

- Grup 2

- Concurs esmaixades

- Galeria fotogràfica

Així mateix, l'ALLSTAR 2020 masculí també ha comptat amb el tradicional concurs d'esmaixades de 5 participants i amb els exjugadors professionals Joan Creus i Òscar Cervantes, el periodista Julián Felipo, el president de l'FCBQ, Ferran Aril; i el campió de l'edició 2019 Guillem Sánchez com a jurat. El concurs s'ha iniciat amb una eliminatòria prèvia de tots contra tots i 2 rondes amb esmaixades espectaculars dels 5 participants: Jordi Puig del CB Ripollet (92pts), Serigne Fallou del CB Navàs (88pts), Alfonso Ribera del Reus Ploms Salle (83pts), Xavi Caminal del Sant Gervasi (85pts) i Carles Homs del CB Granollers (91pts). Només dos jugadors va accedir a una final de 3 rondes en què el jugador del Ripollet, Jordi Puig, s'ha proclamat guanyador amb un total de 138 punts (42+50+46), amb dos puntuacions màximes de 50 en tot el concurs, superant a la final d'un espectacular concurs al local Carles Homs del Granollers amb una puntuació total de 135 punts (47+41+47).

ALLSTAR 2020 Copa Catalunya Femenina:

- Conferència Nord

- Conferència Sud

- Concurs triples

- Galeria fotogràfica

L'ALLSTAR femení, celebrat diumenge, el matx entre les millors jugadores de la competició dividides enfrontava les dues conferències Nord i Sud. Un any més, els tècnics de la categoria han estat els encarregats d'escollir les jugadores més destacats de la categoria per disputar aquest ajustat enfrontament que va acabar amb triomf de la conferència Sud per un igualat i emocionant 69-66. Amb 18 punts al seu caseller particular, Marta Guerrero de l'Unilever Viladecans BF va ser l'MVP del partit. També van destacar en aquest matx la seva companya de conferència i d'equip, Cristina Peña amb 12 punts, mentre que per part de la conferència Nord la màxima anotadora va ser Carla Pérez amb un total d'11 punts.

La jornada femenina va acabar amb el concurs de triples que enguany va comptar amb un total de 6 participants: Pilar Comella (CB Lleida), Queralt Ribera (Joviat), Cristina Peña /BV Viladecans), Marina Portillo (CEJ L'Hospitalet), Carla Pérez (CBF Cerdanyola) i la campiona del concurs 2019, Nairin de la Torre (Lima-Horta Barcelona). Després d'una ronda prèvia de totes contra totes, Pérez, Portillo, De la Torre i una infal·lible Pilar Comella, amb un doble 18, van accedir a les semifinals. En aquesta segona ronda, la jugadora del Lima-Horta Nairin de la Torre i Pilar Comella, de l'Ekke CB Lleida, van aconseguir una plaça per a la final. Aquí, la vigent campiona Nairin de la Torre va repetir triom i es va fer amb la màxima puntuació de 14 punts proclamant-se com a flamant guanyadora del concurs 2020. 

Així mateix i en aquest gran cap de setmana de bàsquet, també s'ha celebrat la 6a edició del Fòrum Albert Gasulla organitzat per la Fundació del Bàsquet Català (FBC) i l'Associació Catalana d'Entrenadors de Basquetbol (ACEB). L'activitat, organitzada al Pavelló CB Granollers, ha anat a càrrec de Ricard Casas, entrenador ajudant del FC Barcelona, tot impartint una jornada tècnica formativa titulada "Contraatac de formació/competició".

El 3x3 també va estar present en aquest ALLSTAR amb una exhibició després de la disputa dels partits tant en categoria masculina (dissabte) com en femenina (diumenge). Prèviament a l'inici dels concursos d'esmaixades i de triples, el Circuit 3x3 FCBQ va fer acte de presència a l'esdeveniment amb un immillorable aparador que va comptar amb els millors jugadors i jugadores del Circuit.

 

El públic assistent va poder veure en directe una exhibició de la nova disciplina olímpica amb un partit que implicava els jugadors més destacats del rànquing estatal, tant en masculí (dissabte) com en femení (diumenge). La diversió del 3x3 ve causada per l'alt ritme que poden imprimir els 3 jugadors que conformen l'equip a pista, en 10 minuts i amb possessions de 12 segons, que asseguren dinamisme i rapidesa a les accions de joc. A l'estiu ja podrem veure aquesta disciplina dins dels programa olímpic a Tokyo2020. Mentrestant, a casa nostra ja es pot gaudir d'aquesta creixent modalitat participant en la 3a edició del Circuit 3x3 FCBQ que organitza la Federació Catalana de Basquetbol.