Inici de la 1a lliga ESCOBOL a les Comarques Centrals

Organitzada pels diversos Clubs/Escoles de les Comarques Centrals que hi participen, la Delegació de les Comarques Centrals i la mateixa FCBQ.

14-01-2020 19:08

El proper dissabte 18 de gener es donarà el tret de sortida a la 1a lliga ESCOBOL de les Comarques Centrals. L'ESCOBOL és una lliga FORMATIVA sense resultats ni classificacions dirigida als nens i nenes de les Escoles de Bàsquet amb l'objectiu d'apropar aquests joves jugadors i jugadores, pares i mares, i tècnics a la competició reglada. És l'esglaó formatiu que mancava entre les Trobades d'Escoles de Bàsquet i la competició Pre-Mini federada.

En aquesta edició, els Clubs/Escoles participants són:

- Club Bàsquet Manresa 2015;

- Club Bàsquet Torelló;

- Associació La Salle Manresa, i

- Associació Esportiva Escolar Paidos, amb dos equips. 

Aquesta lliga busca la introducció de l'esport reglat del minibàsquet als més petits, pas previ a la categoria Pre-Mini, tot ensenyant als infants participants l'aplicació de les principals normes de joc i fent-los conèixer i identificar la figura de l'àrbitre. Continuant amb la filosofia de promoure la vessant lúdico-educativa i deixar de banda la competitiva, no existiran ni resultats ni classificacions.

Agrair la implicació dels Clubs/Escoles participants i la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), que han fet possible l'inici d'aquesta competició.