El Viladecans pateix per mantenir el 1r lloc de Copa Femenina a Cerdanyola

El bloc viladecanenc remunta al Guiera i es destaca com a líder d'una Copa Femenina que veu com el St. Adrià apuntala una 2a plaça que busquen Lleida i Barna.

13-01-2020 12:00

L'UNILEVER VILADECANS BF (12-1) tanca la 1a volta de la millor manera possible, amb una victòria a la pista d'un creixent PROMOVIATGES - CBF CERDANYOLA (6-7) que els permet estrenar amb bon peu el nou any 2020. Les noies d'Enric González van sotmetre el bloc cerdanyolenc per un ajustat 58-63, gràcies a una empenta final al quart període (13-19), fonamental per segellar el matx. Amb aquest triomf, les viladecanenques completen un registre magnífic de 12-1 amb què desembarquen a la segon i decisiva 2a volta de la competició. Amb el record impol·lut del curs passat (2a volta i Final a Quatre sense conèixer la derrota), les blaves buscaran continuar amb la bona marxa per tal d'arribar en les millors condicions físiques a la desitjada Final a Quatre. Les màximes anotadores de l'encontre van ser la local Lara Fernández i la visitant Cristina Peña, amb 19 i 17 punts respectivament.

Per la seva banda, l'SNATT'S FEMENÍ SANT ADRIÀ B (10-2) va tornar al camí de l'èxit després d'un llarg temps de descans competitiu amb el desè triomf de la campanya (53-61). A còpia de fe en els instants complicats de partit, el combinat preparat per Toni Sáez va aconseguir una brillant remuntada (20-38 a la segona meitat) que va trencar el fiable engranatge hospitalenc del primer temps i va capgirar la tendència inaugural. Les adrianenques, que van veure's fins a tretze punts per sota a l'electrònic, van saber aguantar dins el partit en els períodes de més encert negres tot i esperant el seu moment, d'ençà el descans. Amb Núria Grau (19 punts) com a bandera ofensiva assenyalada, les liles agafen confiança per afrontar, aquest proper dijous 16 de gener, una prova exigent contra el WECOLORS - AB PREMIÀ (5-7) en la recuperació de la J12. Les premianenques visitaran el Besós en un bon estat de forma, traduït en resultats positius, amb la intenció d'acabar de situar-se a la zona d'aigües tranquil·les de la classificació. El planter d'Isaac Champer va superar el CAMPNG BIANYA ROSER A (6-7) per 70-67 en aquesta 13 jornada en un intens xoc que es va resoldre per l'empenta final blau-i-blanca (20-12 al quart període). Les maresmenques podrien avançar les barcelonines a la taula si assoleixen els punts a Sant Adrià.

A La Bastida, el BÀSQUET DRAFT GRAMENET (7-6) va imposar-se per la mínima (61-60) contra l'EKKE CB LLEIDA (9-4) en una important victòria per l'entitat colomenca per a situar-se a tret de les posicions de fase final. A 1 enfrontament de les d'Eloy Acedo, que marquen el tall classificatori provisional, l'esquadra dirigida per Jordi Justribó encara la segona volta en una pàgina en blanc amb tot per decidir. Les groc-i-negres van jugar amb cap fred les darreres possessions i van infligir la segona desfeta seguida de les lleidatanes a domicili. Judit Ceña va encapçalar l'anotació local amb 15 punts en 14 minuts mentre que Pilar Comella, amb 18 punt, va exhibir la seva punteria com a figura visitant. En un altre matx d'infart, l'OUTLETMOTO.COM - CB GRUP BARNA A (8-5) va completar una espectacular remuntada en un últim quart per emmarcar (9-26) per tombar la UE MATARÓ (5-8) al Josep Mora per 61-63. Georgina Collado (15 punts) i Claudia Pérez i Lucía Moreno, amb 14 punts per cap, van guiar la metamorfosi vermell-i-negra al Maresme, que permet allargar el gran funcionament de les del Clot, en trajectòria ascendent al campionat.

Finalment, a Cornellà de Llobregat i a Igualada, el BASKET ALMEDA (7-6) i l'ANYTIME FITNESS - CB IGUALADA A (4-9) es van endur les primeres alegries com a locals del 2020 contra la JOVIAT (3-10) i el CB VALLS LEAR (4-9). Les cornellanenques van desfer-se del cuer manresà per 49-40 en una cita de baix tempteig en què Clàudia Soriano (11 punts) i Alba Barneda (10 punts) van comandar les forces de Guillem Abelló. A Les Comes, les igualadines van apoderar-se d'un doble premi davant un quadre vallenc que va punxar en la seva visita a l'Anoia per 58-40. Una bona diferència a l'anada (+18) i la evident recompensa en forma de triomf és el botí duplicat de què van gaudir les de Sergi Alamillo, arrencant bé després de Nadal. A partir del minut 10, les groc-i-blaves, amb Carlota Carner (14 punts) i Magda Jané (14 punts) com a millors jugadores, van fer imperar la seva superioritat contra unes blanc-i-vermelles que cauen al 12 esglaó abans de rebre el club del Congost en la primera intervenció distingida de la 2a volta.