L'FCBQ a la presentació de la guia per fer de l'esport un àmbit lliure de violències sexuals

La guia exposa pautes per a la prevenció, la detecció i l'abordatge de la violència sexual en contextos esportius.

05-12-2019 16:00

Aquest dijous 5 de desembre, el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Laura Martínez, han presentat la guia "La violència sexual a l'esport-Guia per a persones adultes: (Re)conèixer, parlar i actuar" que proposa actuacions a les entitats esportives tant per prevenir i detectar casos d'aquest tipus de violència sexual com per reaccionar-hi.

El Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona ha estat l'escenari d'aquesta presentació que ha comptat amb la presència de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). Es tracta de l'actualització de la guia que el Consell Català de l'Esport va publicar el 2005 i que vol convertir-se en una eina de referència en la tasca de conscienciació, visibilització i elaboració de plans d'actuació que treballin vers la prevenció, la detecció i l'abordatge de la violència sexual en contextos esportius. En aquest punt, s'exposa el paper clau de les entitats esportives en l’assoliment d'aquest objectiu, que reconeguin la incidència de la violència sexual, que se'n parli i que s'hi actuï.

LA VIOLÈNCIA SEXUAL A L'ESPORT
Guia per a persones adultes: (Re)conèixer, parlar i actuar


Durant la presentació d'aquesta guia elaborada conjuntament amb la Universitat de Vic, Figueras ha anunciat que s'enviarà a les entitats esportives i al món municipal, a banda de poder consultar-se al web de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, per tal que "tots junts, Govern i entitats, ens unim contra aquest tipus de violència".

| FCBQ |