Aquest cap de setmana es completen els 1/4 de final de la Lliga Catalana EBA

La 38a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA coneixerà, aquest cap de setmana, els equips que lluitaran pel títol a la Final a Quatre.

05-12-2019 12:00

La XXXVIII Lliga Nacional Catalana EBA afronta la seva recta final amb la disputa dels tres darrers enfrontaments dels quarts de final d'una competició que ja compta amb el RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET com a primer classificat per a la Final a Quatre.

El conjunt molletà va aconseguir el seu bitllet després de superar el MCNTEAM SESE A per un contundent 85-63 a Plana Lledó. Una magistral primera meitat dels vallesans, que van arribar al descans manant per 27 punts (43-16), va sentenciar un partit en què va brillar amb llum pròpia Bernat Álvarez (16 punts) com a màxim anotador d'un coral planter negre. L'adversari dels nois de Josep Maria Marsà sortirà de l'eliminatòria que protagonitzaran, divendres 6 de desembre a les 18:15h, el CB QUART GERMANS CRUZ i el 70&80 AMERICAN DINNER-CB SALOU A. Els quartencs, amb un balanç d'1 victòria i 1 derrota a la fase prèvia, volen allargar el seu idil·li amb un campionat que han governat a les dues darreres edicions mentre que els salouencs, que acrediten el mateix cartell de presentació que el seu oponent, intentaran conquerir el Municipal verd-i-negre per continuar la bona marxa d'aquesta temporada.

Per l'altre costat del quadre, el Pavelló Castell d'en Planes de Vic acollirà, aquest dijous 5 de desembre a les 20:45h, el matx entre el CB VIC - UNIVERSITAT DE VIC i el CB CORNELLÀ. El bloc vigatà va vèncer l'Andorra en una sèrie d'anada (61-61) i tornada (70-88) per assegurar-se la presència a una etapa classificatòria que els mesurarà amb un combinat cornellanenc, que va regnar al Grup 2 amb dos triomfs ajustats contra equips barcelonins. Per últim, el Complex Esportiu Can Vinader serà l'escenari, dijous 5 de desembre a les 21h, de l'eliminatòria en què entraran en joc el BBA CASTELLDEFELS i el MONBUS - CB IGUALADA. El planter castelldefelenc va liderar el Grup 7, passant com una piconadora davant el Barberà i patint per assaltar el Ricard adrianenc. Per la seva banda, la disciplina entrenada per Jordi Martí es desplaçarà al Baix Llobregat amb dues victòries prèvies contra l'Esparreguera i a Martorell, en un final ajustat que els va brindar un treballat passaport classificatori. Els locals van ser finalistes el curs 2016-17 mentre que els visitants ho van ser la campanya 2018-19, cedint en una equilibrada final contra el Quart.

En aquests quarts de final hi participen els primers classificats dels vuits grups d'una fase prèvia disputada durant el mes de setembre. En una eliminatòria a partit únic a pista de l'equip local, els equips classificats busquen accedir a una Final a Quatre que es jugarà el cap de setmana 8 i 9 de febrer de 2020, en seu i hora a determinar.

QUARTS DE FINAL [+]

A) CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC - CB CORNELLÀ
B) BBA CASTELLDEFELS - MONBUS-CB IGUALADA
C) CB QUART GERMANS CRUZ - 70&80 AMERICAN DINNER-CB SALOU A
D) RECAMBIOS GAUDI CB MOLLET 85 - 63 MCNTEAM SESE A

El guanyador de l'eliminatòria A s'enfrontarà al guanyador de la B a semifinals, mentre que el guanyador de la D jugarà contra el guanyador de la C el dissabte 8 de febrer.

L'actual campió de la competició és el CB QUART que l'any passat va revalidar el títol del 2017-18 en superar a la darrera final al MONBUS-CB IGUALADA per un 52-59.