L'FCBQ s'adhereix al Manifest del Món de l'Esport contra la violència masclista

Adhesió de la Federació Catalana de Basquetbol al Manifest del Món de l'Esport amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (25N).

22-11-2019 12:00

Les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a canviar i que situa a les dones en una posició de desigualtat. Tot i això, les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere.

Des de món de l'esport i des de la Federació Catalana de Basquetbol volem reconèixer la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho. Sortim als terrenys de joc manifestant amb fermesa que el consentiment és un element central a l'hora d'entendre la sexualitat, que només un sí és sí i que això és innegociable.

Una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, és una agressió contra totes les dones. Les dones hem perdut la por a assenyalar i denunciar els agressors perquè la nostra sororitat és la nostra força.

Cridem juntes: si en toquen a una, ens toquen a totes!

- Manifest del món de l'esport

- Adhesió del món de l'esport al Manifest Institucional 2019


La Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física anima el sector esportiu català a adherir-se i fer lectura d'aquest durant les activitats esportives que es desenvolupin a Catalunya entre el 18 de novembre i l'1 de desembre. Així mateix, es recomana que la lectura del manifest es faci, preferiblement, abans de l'activitat, competició o entrenament, i es pot completar amb el repartiment de petits llaços liles a esportistes participants i persones assistents. Al web de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física es podrà consultar la relació d'entitats adherides amb la informació de les dates, les activitats esportives i els llocs on es faran les lectures públiques del Manifest del món de l'Esport.

| FCBQ |