Presentat el 3r Circuit 3x3 FCBQ

3 noves seus i un total de 15 proves en una 3a edició que busca arribar als 1300 equips inscrits i superar els 5.000 participants.

12-11-2019 12:00

Després de dos exitoses edicions, el Circuit 3x3 FCBQ es consolida i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) presenta una 3a edició que arrenca amb una imatge completament nova, objectius renovats, noves dates i seus, i millores considerables amb la intenció de consolidar el bàsquet 3x3 i incrementar la presència del Circuit a nivell europeu.

Sitges, Banyoles, Caldes de Malavella, Mollet del Vallès, Olot, Lleida, Vilafranca del Penedès, Badalona, Igualada, Viladecavalls, El Masnou, Mataró, Tarragona, Torelló i Barcelona són les seus d'una nova edició que, com l'any passat, clourà amb una Gran Final prevista per a finals de juliol.

L'NBA Café Barcelona ha estat l'escenari, aquest dimarts 12 de novembre al migdia, de l'acte de presentació de la 3a edició del Circuit 3x3 FCBQ que ha comptat amb la presència del President de l'FCBQ, Ferran Aril; juntament amb els responsables del projecte, el directiu de l'àrea de Promoció, Josep Maria Rofes, i l'ex jugador internacional i responsable del Circuit 3x3 FCBQ, Jaume Comas. Tampoc han faltat a la presentació jugadors i jugadores internacionals catalans de 3x3 com Sergi Pino, Núria Martínez, Xavi Guirao o Helena Oma entre molts altres, així com tampoc representants dels ajuntaments i clubs implicats també en aquest Circuit.

El Circuit 3x3 FCBQ és un nou projecte, obert a tothom i en fase de creixement continuat, impulsat fa dues temporades per la Federació Catalana de Basquetbol amb l'objectiu de potenciar, promocionar i consolidar el 3x3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet, per a totes les edats. La primera edició, el Circuit va comptar amb 10 seus i una Gran Final, reunint un total de 895 equips i amb la participació final de 3580 jugadors i jugadores; mentre que l'any passat el circuit va fer parada a 14 ciutats amb 1100 equips i 4600 participants.

En aquesta tercera edició s'estrenaran les ciutats de Mollet del Vallès, Olot i Vilafranca del Penedès amb la col·laboració del Bàsquet Sant Gervasi, CB Olot i SE Casal Vilafranca; i s'oferirà un producte referent i atractiu que aporti qualitat i rigor. S'aprofitarà també l'experiència i estructura de les diferents seus per augmentar el creixement del 3x3, i es buscaran noves sinèrgies a nivell europeu a través de FIBA 3x3. Pel que fa a la promoció del bàsquet i d'aquesta modalitat que serà olímpica aquest 2020, s'establiran noves dinàmiques de col·laboració amb les diferents institucions. En aquest sentit, la 3a edició del Circuit 3x3 FCBQ comptarà, per tercer any consecutiu, amb el suport de la Diputació de Barcelona i, de cara a la final, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona dins els actes d'una setmana dedicada al 3x3 a finals de juliol. Enguany i com a novetat, el circuit comptarà també amb una cobertura informativa especial a Mundo Deportivo.

Un any més, destacar l'aposta renovada per La Xarxa que retransmetrà en directe algunes de les proves del Circuit 3x3 FCBQ. Aquest acord s'emmarca dins el conveni de col·laboració entre la Xarxa Audiovisual Local i la Federació Catalana de Basquetbol amb l'objectiu de donar difusió a les diferents activitats del Bàsquet Català.

Tota la informació del Circuit 3x3 FCBQ a
3x3.basquetcatala.cat