Cinc jugadors catalans campions del Món amb la selecció espanyola

Marc Gasol, Pierre Oriola, Xavi Rabaseda, Pau Ribas i Ricky Rubio, campions del mundial de la Xina.

15-09-2019 16:00

La selecció masculina espanyola, formada enguany per un total de cinc jugadors catalans, es proclama per segon cop campiona del món en superar a la final de la Copa del Món 2019 disputada a Xina a la selecció d'Argentina per un 75-95. Així mateix, Ricky Rubio s'ha fet amb l'MVP del mundial mentre que Marc Gasol ha entrat en el cinc ideal del campionat.

Espanya arribava a la final després de guanyar a Austràlia a les semifinals per un 95-88 a la 2a pròrroga, i a Polònia a quarts de final (90-78). El combinat espanyol arrencava aquest campionat amb un ple de victòries a la fase prèvia davant Tunísia (101-62), Puerto Rico (63-73) i Iran (73-65); mentre que a la 2a fase superava també a Itàlia (67-60) i Sèrbia (81-69).

Qui també fa història a nivell internacional amb aquest títol és Pierre Oriola, actual ambaixador de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i del Bàsquet Català.

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) dóna l'enhorabona als jugadors catalans Marc Gasol, Pierre Oriola, Xavi Rabaseda, Pau Ribas i Ricky Rubio per aquesta nova gesta així com també a tota la resta de l'expedició espanyola per aquest nou èxit esportiu.

| FCBQ |