MoraBanc Andorra i Barça, finalistes de la Lliga Catalana ACB 2019 AON

Els andorrans superen al Baxi Manresa, mentre que els blaugranes al Joventut de Badalona, a les semifinals de la 40a Lliga Catalana ACB de Badalona.

09-09-2019 20:55

El Pavelló Olímpic de Badalona acull, aquest dilluns 9 i dimecres 11 de setembre, la Lliga Catalana ACB 2019 AON. Badalona, 7 anys després, és la seu de joc de la competició que enguany afronta la seva XL edició. El vigent campió de la competició MORABANC ANDORRA ha obtingut una treballada classificació per la Final després de superar a BAXI MANRESA per 67-64. A la segona semifinal, el BARÇA s'ha imposat per un ajustat 85-87 a l'amfitrió CLUB JOVENTUT BADALONA i acompanya els andorrans a la Final.

El duel s’ha obert amb un 1r període de màxim equilibri (13-12), en què han imperat tant les defenses com el desencert en el tir exterior. Un bon inici andorrà, comandat per Dejan Todorovic, ha trobat ràpida resposta amb les rotacions del bloc del Bages amb Juan Pablo Vaulet i Sergi Vidal com a primeres espases. El segon quart ha arrencat amb el conjunt de Pedro Martínez més endollat, fruit d'una defensa pressionant més intensa que ha propiciat pèrdues blaves i contraatacs vermells. Jordan Davis s’ha erigit com a far ofensiu i, a partir d’1c1 verticals, ha aconseguit 7 punts gairebé consecutius per capgirar el marcador (17-21). Ibon Navarro demanava temps mort buscant una reacció que s’ha traslladat a pista amb la irrupció del joveTyson Pérez. Al minut 20, el marcador reflectia un igualat 32-31.

Una embranzida visitant en sortir de vestidors, liderada pel base Frankie Ferrari, ha tornat a deixar els de Martínez amb un lleuger avantatge (40-42). Dues bones accions defensives col·lectives dels del Congost, amb recuperacions i ràpides sortides al contraatac han atorgat la màxima diferència al seu favor (43-49), a manca d'1' d’acabar el 3r acte (45-49). Els nois de Navarro han revifat a l’inici de l’últim temps, curtcircuitant la circulació visitant i controlant el rebot defensiu. Un triple de Todorovic obria una nova escletxa pels andorrans (54-49), que tallava el tècnic Martínez. Un tir de curta distància del pivot Davis Kravish trencava una llarga sequera i tornava a donar vida els bagencs, que empatava la cita amb un triple de Davis. Jelinek i Jeremy Sengling amb dos tirs exteriors segellaven un enfrontament sentenciat des del tir lliure.

La segona semifinal entre el BARÇA i el JOVENTUT BADALONA ha continuat la línia d’igualtat del primer matx i, amb un marcador empatat (21-21), s’ha arribat a la fi del primer quart. Els dos alers-pivots blaugranes Rolands Smits i Nikola Mirotic han estat els més destacats d’un encertat conjunt visitant des de la línia exterior. A les files badalonines, les noves incorporacions Kerem Kanter i Nikos Zisis han dirigit amb bona mà l’atac verd-i-negre. Tant els de Carles Duran com els d’Svetislav Pesic han demostrat, en el segon compàs del joc, la seva fortalesa en el llançament exterior. Smits i Ante Tomic han encapçalat les regnes barcelonistes que han marxat amb un +4 (46-50) al descans.

Un intercanvi de cistelles ha vestit l’obertura del tercer quart, amb el combinat de Duran amb el canell ben calent, fet que l’ha situat amb una màxima diferència de nou punts (67-58). Pesic reaccionava amb l’entrada de Sergi Martínez, un dels joves amb més projecció, que ha revolucionat el xoc amb dues cistelles i una assistència al contraatac. Al final del tercer quart, 76-71 pels locals. El poder interior dels de Pesic i la precipitació verd-i-negra han capgirat el vol pels blaugranes que, amb una cistella en suspensió de Kyle Kuric a manca de 3 segons, han ajudat a la victòria del Barça. L’escorta eslovè Klemen Prepelic ha estat el màxim encistellador amb 19 punts mentre que Nikola Mirotic ha sobresortit com a estrella visitant amb 16 punts.

Ibon Navarro, entrenador del MoraBanc Andorra:

"Ens fa molta il·lusió poder tornar a lluitar per la Lliga Catalana ACB i estem orgullosos de saber competir quan no estem encertats en atac"

Nacho Llovet, jugador del MoraBanc Andorra:

"Ha estat un partit amb molts errors però hem mostrat una gran actitud que ens ha ajudat a guanyar aquesta semifinal"

Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa:

"Estem en procés de coneixença del nostre equip, que té molts jugadors nous que s'han d'adaptar al bàsquet de l'ACB. És un partit típic de pretemporada, amb moltes pèrdues i baix encert, tot i que hem jugat un bon tercer quart"

Svetislav Pesic, entrenador del Barça:

"Hem jugat un partit molt important per a nosaltres per millorar i seguir preparant-nos per l'inici de temporada. Jugar partits és fonamental, no només entrenar i aquesta victòria és un bonus"

Kyle Kuric, jugador del Barça:

"Ha estat un partit molt dur, amb una mala primera meitat però amb esforç  de l'equip a la segona, jugant més dur. Seguim coneixent-nos amb els nous jugadors, que són molt bons"

Carles Duran, entrenador de la Penya:

"Estic content amb el meu equip perquè hem seguit jugant com al final de temporada passada, amb bàsquet alegre. Tinc la sensació que continuem creixent i anem pel bon camí"

Just abans de l’inici de la semifinal entre Joventut de Badalona i Barça, s'ha homenatjat al Sr. Jaume Bassó i al Sr. Jacint Doño (històrics de La Penya), a iniciativa del Joventut com a club co-organitzador i amfitrió de la Lliga d’enguany.

En el descans d’aquesta 2a semifinal, la Federació Catalana de Basquetbol, a través del seu president, Ferran Aril, ha guardonat amb el trofeu especial de l'FCBQ a la jugadora Anna Cruz com a campiona d'Europa amb la selecció espanyola a l'Eurobasket 2019. Un reconeixement FCBQ que ja han rebut, durant aquests dies, les seves companyes d'equip catalanes Laia Palau, Sílvia Domínguez, Queralt Casas, Andrea Vilaró i Marta Xargay.

La 40a edició de la Lliga Nacional Catalana ACB compta amb l'empresa AON com a patrocinador principal de l'esdeveniment.