L'FCBQ amb el projecte solidari, social i esportiu d'ACCEDE i CB Gavà

L'Associació Catalana per la Cooperació, l'Esport, el Desenvolupament i l'Educació (ACCEDE) vinculada al CB Gavà tornen un any més a Etiòpia amb un projecte de cooperació al desenvolupament.

12-08-2019 12:00

El projecte d'ACCEDE i el CB Gavà es porta a cap aquest estiu a les ciutats de Hawassa, Addis i Yeka d'Etiòpia, i es tracta d'un projecte de cooperació al desenvolupament que articula diverses actuacions i una iniciativa de sensibilització ciutadana per a la cooperació. L'objectiu és la protecció dels drets de la població més desprotegida, els infants, fent possible mitjançant l'esport i l'ensenyament reglat, el dret bàsic a l'educació, a la salut, al joc i a la protecció de la família.

Enguany, d'entre les tasques que realitza l'expedició catalana, destaca la presència d'un Clínic Internacional d'Alt Rendiment de Bàsquet, adreçat a entrenadors de la primera divisió etíop i professors de la Universitat de Hawassa, que s'emmarca en el projecte solidari organitzat per ACCEDE, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Federació Etíop de Bàsquet i l'Ajuntament de Gavà.

Entrenaments amb equips locals, dissenyar, planificar i desenvolupar curs d'entrenadors o la presentació dels Jocs Escolars a la ciutat de Hawassa també formen part de l'itinerari de la delegació, immers dins el Pla Estratègic d'ACCEDE de cooperació i d'educació pel desenvolupament del 2016 al 2019, amb dues línies bàsiques d'actuació: dos Projectes de Cooperació al Desenvolupament amb diverses actuacions de caràcter independent i diferenciat a Etiòpia, i un altre Projecte de Sensibilització (Gavà i Etiòpia) amb dues actuacions complementàries.

Aquesta expedició va ser rebuda el passat divendres 7 de juny a la seu de la Federació Catalana de Basquetbol.

Projectes i iniciatives com aquesta, desenvolupada per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes i que compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.