Ferran Aril Duran, nou President de la Federació Catalana de Basquetbol

Ferran Aril arriba a la presidència de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) després de molts anys de dedicació al nostre esport.

15-07-2019 11:00

Ferran Aril Duran (La Seu d'Urgell, 3 de gener de 1956), agent de duanes (apoderat) de professió, arriba a la presidència de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) després de molts anys de dedicació professional i personal, al nostre esport. Vinculat al món del bàsquet des dels 10 anys, va iniciar la seva trajectòria al Col·legi La Salle - La Seu d'Urgell i, més tard, va passar a conviure amb la realitat del club de la seva ciutat natal, l'AE Sedis Bàsquet, a on va realitzar diferents tasques des de jugador fins a President, exercint com a màxim responsable de l'entitat al llarg d'un mandat (1982-86).

Aril compta amb una contrastada experiència en diversos càrrecs federatius des del 1982, any en què es va incorporar com a vocal a la Junta Directiva de la Representació Territorial de Lleida i més tard a la Junta Directiva de l'FCBQ. Posteriorment va accedir a la  Presidència de l'RT Lleida de l'FCBQ i Vicepresidència de la Federació Catalana de Basquetbol, càrrec que va ostentar durant 26 anys i fins l'actualitat. El nou President, fins ara responsable del Comitè Esportiu de l'FCBQ, també ha estat membre de diferents comissions a la Federación Española de Baloncesto (FEB) en vàries etapes: primer com a assembleista, més tard a la Comissió Delegada, i, des de març de 2019, és membre de la Comissió Executiva.

A partir de la darrera Junta Directiva celebrada el passat dimarts 9 de juliol de 2019 al vespre, Ferran Aril assoleix la Presidència de l'FCBQ agafant el relleu de Joan Fa un any abans de finalitzar el seu mandat i a qui agraeix "el seu recolzament així com també el de la Junta Directiva". Fa clou així la seva etapa de 9 anys al capdavant de l'FCBQ.

En aquest període final de mandat, Aril mostra una línia de continuïtat, amb el desig de "seguir amb els projectes engegats per l'anterior president i, tal i com es va aprovar al Pla Estratègic, posarem en marxa noves accions i programes que s'aniran implementant en funció de les partides pressupostàries i també de la situació i del dia a dia federatiu". 

A partir d'ara, s'enceta una nova etapa en la vida de Ferran Aril, amb la "total il·lusió per afrontar el nou repte amb la màxima disposició per treballar de valent". En aquest sentit, en la seva ocupació com a President, Aril espera poder "iniciar el diàleg amb les diferents institucions i establir trobades amb els clubs per tal de conèixer les seves realitats i mirar de donar resposta a les seves inquietuds". D'aquesta manera, es posa a la "disposició dels clubs per col·laborar i ajudar en tot allò que sigui possible".

| FCBQ |