Nou èxit del Dia de l'Entrenador en la seva 5a edició

L'Hotel Catalonia Barcelona Plaza va acollir, diumenge 16 de juny, el 5è Dia de l'Entrenador organitzat pel Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol.

19-06-2019 12:00

La 5a edició del Dia de l'Entrenador va comptar amb la participació de més de 350 entrenadors i entrenadores en una de les activitats ja consolidada en la planificació anual del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

La jornada va arrencar amb una presentació a càrrec de Piti Hurtado, entrenador professional i comentarista NBA a Movistar+. A mode de partit, Hurtado va analitzar durant quatre quarts de 10 minuts els conceptes que posteriorment serien l’eix temàtic de la jornada: Bloc directe, Defensa, Joc per conceptes i Tir.

La primera franja formativa respecte els itineraris es va iniciar amb les Ponències 2x1. Dues xerrades de 35 minuts cada una, on es varen exposar moltes idees vers la temàtica de joc escollida: Pedro Martínez i Mireia Capdevila en la DefensaJavi Torralba i Lluís Riera en Joc per ConceptesAlex Terés i Pau del Tio en el Tir; i Aleix Duran i Xevi Pujol en el Bloc Directe.

Tot seguit va ser el torn de l'espai Compartint: un total de 16 taules rodones per debatre i compartir experiències entorn a temàtiques molt variades (Exercicis de pressa de decisions, exercicis per atacar les zones, sistemes ofensius per finals de possessió, activitats de cohesió d’equip entre d’altres).

Després del dinar es va donar pas al lliurament de trofeus, un merescut reconeixement a tots els entrenadors i entrenadores del Bàsquet Català i estatal. Un acte conduit pel periodista Xavi Ballesteros i que va tenir moments de gran emoció.

Entrada la tarda es va viure una taula rodona molt especial amb les xerrades de David Martin (seleccionador espanyol de Waterpolo), Sergi Guerrero (entrenador F.C.Barcelona de Rugby) i Jaume Ponsarnau (entrenador València Basket). Tots ells varen comentar la importància de la figura de l'entrenador vista des d'altres esports que no pas el bàsquet.

Posteriorment, i com a acte final, el Dia de l'Entrenador va cloure amb l'activitat Xavi Pascual a tota pista. L'exentrenador del F.C. Barcelona i Panathinaikos, Xavi Pascual, va comentar diferents situacions tècnic tàctiques, a més de donar resposta a totes aquelles preguntes que els assistents varen fer.

Entrega de Trofeus

El Dia de l'Entrenador va suposar el moment també per l’entrega de trofeus als millors entrenadors per categories. Tots ells triats pels propis entrenadors a través dels seus vots. Aquesta entrega es va tancar amb un sentit homenatge a Josep Lluís Cortés entrenador català vinculat al Bàsquet Català durant molts anys i que ens va deixar durant aquesta temporada. Salva Chiva, president del Comitè Tècnic, va ser l'encarregat de fer l’entrega a la seva vidua Sra. Gol, de la pissarra d’or, guardó que atorga el Comitè Tècnic de l'FCBQ.

Agraïments

Des del Comitè Tècnic volem agraïr l'assistència de tots els entrenadors/es, així com també la col·laboració de l'Hotel Plaza, d'Spalding, l'agència de viatges Bétulo, Coach Studio i tots els Directius i Directives de la Federació Catalana i el Comitè Tècnic que van acompanyar-nos en un dia tant especial.

Menció especial també per tots els BQVoluntaris que van ajudar-nos a fer de la jornada un dia veritablement entranyable.