Presentada a Peralada, la 4a edició del Torneig Flama del Canigó

Aquest dimecres 29 de maig s'ha presentat oficialment la quarta edició del Torneig Flama del Canigó femení i masculí de categoria sènior.

29-05-2019 13:00

El Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada ha estat l'escenari, aquest dimecres 29 de maig, de la presentació oficial de la quarta edició del Torneig Flama del Canigó femení i masculí de categoria sènior.

Les localitats de Peralada (femení) i Llançà (masculí) acolliran aquest torneig que reunirà, el proper cap de setmana del 8 i 9 de juny. als finalistes femenins i masculins de la Copa Catalunya 2018-19, així com també als campions i campiones de la Ligue de l'Occitanie francesa i, com a novetat, els conjunts campions femení i masculí de la 1a Divisió sènior del País Basc.

La presentació ha comptat amb la presència del representant Territorial de l'Esport a Girona, Pep Pujols; la presidenta de la Ligue d'Occitanie, Brigitte Desbois; el president de l'FCBQ, Joan Fa; el Regidor d'Esports de Llançà, Juanjo Serrán; i la 1a Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Peralada, Rosa Cortada, juntament amb representants dels equips participants entre d'altres autoritats.

El torneig neix fruit dels vincles de col·laboració establerts els darrers anys entre la representació de la Federació Francesa a la Catalunya Nord, la Ligue d'Occitanie, l’Euskal Saskibaloi Federazioa i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

El Pavelló Municipal de Peralada serà l'escenari del torneig en modalitat femenina i es jugarà en format de final a quatre, amb les semifinals previstes per dissabte 8 de juny a la tarda, mentre que la final i el partit pel 3r i 4t lloc, diumenge 9 de juny al matí. En categoria masculina, aquest torneig es jugarà al Pavelló Municipal de Llançà i com en el format femení, mantindrà el mateix format de final a quatre en les mateixes franges horàries.

Una de les altres novetats que presenta enguany aquesta competició serà la retransmissió televisiva a través de La Xarxa. Les semifinals i final femenina es podran veure a les televisions locals i per streaming a través de la plataforma XALA!. D'altra banda, les semifinals i final masculines s'emetran en streamingXALA!.

Pel que fa als equips catalans, en categoria femenina els representants de la Copa Catalunya seran el recent campió de la competició, l'UNILEVER VILADECANS BF, juntament amb el sotscampió, el CITYLIFT GEIEG UNIGIRONA. En categoria masculina, els dos equips participants seran els finalistes d'una Final a Quatre de la Copa Catalunya Masculina que es disputarà aquest cap de setmana de l'1 i 2 de juny amb la participació de LLUÏSOS DE GRÀCIA, MARISTES ADEMAR, BADALONÈS-FRUITS SECS CORBERA CAMPING BIANYA ROSER.