Cloenda del PDP i Tecnificació amb la tradicional Trobada Final

La Ciutat Esportiva de Blanes va ser l'escenari de la darrera cita de la temporada 2018-19 del Programa de Detecció i Perfeccionament (PDP) i Tecnificació (TCF).

28-05-2019 12:00

Organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Blanes, aquesta Trobada Final celebrada el passat diumenge 26 de maig va aplegar més d’un miler de nens i nenes dels anys 2005, 2006, 2007 i 2008 d'un programa que té 47 centres repartits per tot Catalunya i que es porta a terme durant tot l'any. Aquesta Trobada Final del PDP i Tecnificació va comptar amb Spalding, Producció Integrada, Blue Planet, Haribo, Coca-Cola i Panrico com a proveïdors oficials.

La jornada es va iniciar a les 9 del matí amb la disputa dels primers partits i a les 12h es va realitzar el tradicional acte institucional i posterior foto de família de tots els participants. En total es van disputar 82 partits a les 14 pistes habilitades en aquesta Ciutat Esportiva de Blanes.

Trobada Final PDP i Tecnificació 2018-19

La Trobada Final també va comptar amb altres activitats interessants com dues xerrades dirigides als pares i mares dels jugadors i jugadores d'aquests programes. Totes dues a càrrec d'Òscar de Paula sota el títol de "Al bàsquet, com a casa, millor offline..." i sobre l'addicció i mal ús de les noves tecnologies. Una visió pedagògica per ajudar a gestionar les Xarxes Socials. La segona d'aquestes activitats va ser la Cistella Solidària del PDP i TecnificacióPer aquest motiu, es van col·locar a l’entrada de la Ciutat Esportiva Blanes dues cistelles en les que, tothom qui volia, podia llençar. A canvi, es deixava una donació totalment voluntària. Tota la recaptació anava destinada íntegrament a Pulseras Candela. Pulseras Candela són l’esforç de moltes famílies i amics amb un objectiu comú, la investigació del càncer infantil.

Els integrants de cada centre del Programa de Detecció i Perfeccionament i Tecnificació realitzen una sessió d'entrenament setmanal i durant la temporada participen en un total de tres trobades. En aquesta tercera i darrera trobada de la temporada, la final, els jugadors i jugadores van poder continuar desenvolupant el treball realitzat a cada centre amb la disputa de diferents partits entre els diversos centres.