Ekke Lleida: Temporada excel·lent que busca matrícula d'honor

L'Ekke CB Lleida arriba a la Final a Quatre com a 4t classificat, amb un total de 20 victòries i 10 derrotes.

15-05-2019 10:00

EKKE CB LLEIDA: 4t classificat / 20 victòries i 10 derrotes

El boom del Lleida femení compareix a la Final a Quatre de la Copa Catalunya 2019. L'equip preparat per Albert Puig enfila la part final del trampolí que l'ha conduït, per mèrits propis, a l'elit del bàsquet català. Una eclosió en tota regla, elevada al màxim exponent des de categories inferiors a Copa, que s'emmiralla en el vigent campió Boet Mataró per fer saltar la banca a l'Anoia. A Les Comes, les de la Terra Ferma van aconseguir la seva última victòria a domicili (62-69, el 5 de maig), afinant la punteria als cèrcols amb què es retrobaran aquest pròxim cap de setmana. Aspirar a tot sense renunciar a res, leitmotiv d'un bloc que ha irromput fins al cel de la mà del tècnic Puig. Fa dues temporades les de del Segrià retornaven a la lliga com a sots-campiones de la 1a C.Catalana 2016-17. L'any després de l'ascens, i amb el format de campionat anterior, van assolir l'accés al grup de dalt, salvant la categoria al mes de desembre i arrelant el projecte com a 8è classificat (2017-18). 

La seva carta de presentació com a full de ruta per assenyalar la correcta direcció a Igualada ha resultat força constant, amb idèntic balanç general a cada volta (10-5). Lluint millors registres com a visitants (11-4) que a Barris Nord (9-6), les de Puig van poder segellar el seu bitllet amb més antelació de la prevista, fruit de la seva regularitat i de les davallades finals dels seus tres oponents directes (Roser, Mataró i Hospitalet). Les lleidatanes es presentaran com un dels tres equips (casualment els tres de la Final a Quatre) que han tombat el líder durant la fase regular (51-50). A dia d'avui, el repte apassionant de les vermelles, subratllat per la motivant dificultat que comporta mesurar-se amb un exèrcit que no perd des del mes de desembre, estimula un planter que no té temor a res i que no sent pressió a les seves esquenes.

Mantenir a ratlla els moments d'enlairament viladecanenc, en forma de guspires puntuals però no aïllades que et noquegen en un obrir i tancar d'ulls, controlar el rebot defensiu i imposar el ritme de partit previst seran tres aspectes fonamentals per situar un electrònic igualat a la semifinal. Amb paranys defensius suficients per alterar un guió no desitjat, l'ancoratge defensiu sota el cèrcol, que minimitzi les ràpides i senzilles cistelles que acostumen a efectuar les blaves, esdevindrà un element clau per un combinat que ve de vèncer a les seves dues últimes proves a la fase regular. L'encert exterior d'un fi cartell de metralletes vermelles, que obté bones posicions de llançaments alliberats gràcies a una lloable circulació de pilota, també interpretarà un rol decisiu a Les Comes.

La construcció a mig termini d'un projecte encisador ja és una realitat palpable, que podria viure una històrica cita amb una final a l'Anoia. Còmoda en l'estil ofensiu i marcat caràcter competitiu de les lleidatanes, Maria Roser Tous travessa el seu millor moment de forma de tota la campanya. Arquitecta de talent omniscient a pista, bellugant-se tant al "3" com al "4", l'efervescent "Rous" Tous és la líder indiscutible de la tropa encapçalada per Puig. L'enginy de Paula Ibáñez, el canell privilegiat d'Ester Sintes i el bon i creixent joc de peus de Judit Boladeres a les zones contràries, projectils aplicats de l'essència visitant, que s'ha transformat en la seva versió més distingida en una veritable màquina de competir. L'equip revelació de la Copa Catalunya Femenina 2019 apunta cap a Igualada, a on vol despuntar i donar la sorpresa en la lluita pel títol.

Precedents d'aquesta temporada:

  • EKKE CB LLEIDA 51-50 UNILEVER VILADECANS BF
  • UNILEVER VILADECANS BF 73-54 EKKE CB LLEIDA