Basket Almeda: Llestes per donar el salt definitiu

El Basket Almeda acudeix a la Final a Quatre com a 2n classificat, amb un total de 25 victòries i 5 derrotes.

15-05-2019 10:00

BASKET ALMEDA: 2n classificat / 25 victòries i 5 derrotes

El segon classificat de la fase regular busca posar la cirereta a 5 anys de regularitat extrema amb presència a 4 de les últimes 5 Finals a Quatre de la Copa Catalunya Femenina sota la pissarra de l'antic tècnic Toni Pallé. Enguany, dirigides per l'entrenador Guillem Abelló, intentaran alçar un títol que es contempla com el salt definitiu per un rellotge de l'excel·lència. Les cornellanenques són puntuals a la seva cita amb les fases finals, un valor sempre segur per prendre consciència de la dificultat que encarna mantenir-se any rere any a l'elit del bàsquet català. I ho fan amb uns trets d'identitat concrets, donant espai i protagonisme a les jugadores de la pedrera del club. 

La primavera groc-i-negra, reorientació del rumb per canviar tendències. L'arribada de l'estació primaveral va respresentar una revifada de les del Llobregat. Una primera volta per emmarcar (ple de triomfs amb un impol·lut 15 de 15) conduïda per l'excel·lent treball d'Eloy Acedo va donar pas a un tram de vaques magres, amb una davallada important que va sacsejar la taula i va fer perdre un liderat que fins llavors semblava intocable. La vinguda de la primavera ha tornat a posar de moda un color groc-i-negre que ja vestia de gala la competició fins el Nadal. No obstant, el camí espinós es va cobrar una substitució a la banqueta i Abelló, amb experiència a la categoria dirigint a l'Estació del Nord, va agafar les regnes de l'actual sots-campió de lliga. Atemorint de nou, les del Baix Llobregat recuperen la seva condició de gran favorit al títol, juntament amb el campió del grup.

La plantilla de Cornellà de Llobregat ha presentat una bona estadística com a local (10-5) que passa a gaudir de la matrícula d'honor quan aquestes actuen a domicili (15-0), des d'on sobresurten com a evident millor equip. El col·lectiu del Llobregat ha acreditat un 9-5 durant el segon passatge de la campanya que, comparativament parlant, no té res a veure amb el fabulós 15-0 inicial que va construir la segona millor ratxa de la competició. Les etiquetes de 2n millor atac i 3a defensa més forta de la categoria plasmen d'allò més bé l'equilibri en el joc cornellanenc, que compta amb un dels 5 titulars amb més qualitat. Un cinc que compagina experiència i joventut i dispara les alternatives de pissara, que cobren dimensions gegants amb fitxatge de l'escorta Carla Pérez. Una canonera que torna a compartir vestidor amb els dos fitxatges estiuencs més destacats, la base Lucía Pablos i l'aler-pivot Lara Fernández.

El melòdic cant entre les dues estrelles locals Lucía Pablos i Cristina Pujol, garantia d'èxit. L'assegurança de vida que suposa la base com a capitana general d'un vaixell on l'aler hi posa l'ultima pinzellada de talent i màxima expressió de la fiabilitat. D'algú que sempre hi és i que apareix quan els canells s'acostumen a encongir. Pablos, una de les millors bases del campionat, aporta una veterania importantíssima al servei de l'Almeda per transportar-lo al següent nivell. Grans batalles decoren un currículum esportiu amb passat a categories superiors, que marxa a la recerca d'una 2a corona consecutiva a la Copa Femenina (va guanyar el títol fa 2 cursos defensant la samarreta blagurana). A banda dels punyals al joc exterior, una de les perles de la base, la pivot Carolina Guerrero s'erigeix com a principal eix a una zona des d'on també genera i produeix el bloc d'Abelló. L'òptim rodatge a les darreres setmanes, amb 6 victòries consecutives, un avís per a navegants que el seriós i ordenat Almeda busca la peça de col·leccionista que els falta.

Precedents d'aquesta temporada:

  • CITYLIFT GEIEG UNIGIRONA 43-62 BASKET ALMEDA
  • BASKET ALMEDA 57-67 CITYLIFT GEIEG UNIGIRONA