Semifinal catalana al play-off de la Lliga Femenina

Presència catalana al play-off pel títol de la Lliga Femenina de la mà de l'Spar Citylift Girona i Cadí La Seu, que s'enfrontaren a semifinals.

18-04-2019 10:30

SPAR CITYLIFT GIRONA i CADÍ LA SEU protagonitzen, els propers 21, 25 i 28 d'abril, la semifinal catalana del play-off pel títol de la Liga Dia. Les gironines s'han classificat per aquesta eliminatòria després de superar l'RPK Araski per la via ràpida (2-0). A Fontajau, les noies entrenades per Èric Surís van vèncer per 69-59 mentre que a Vitòria també es van imposar amb claredat, per 41-68. Més ajustada ha esdevingut la sèrie de quarts de final en què el conjunt comandat per Bernat Canut ha resultat victoriós contra l'IDK Guipuzkoa (2-1). Les urgellenques van derrotar les de Sant Sebastià al primer duel (84-73) però van caure al segon assalt, a domicili (62-56). Al tercer i definitiu xoc, les blanc-i-blaves van assolir el bitllet a la pròrroga en un final d'infart. (80-78).

L'eliminatòria de semifinals manté el format al millor de tres partits i es disputa des d'aquest diumenge 21 d'abril (19h) al Pavelló Municipal de Fontajau. El segon enfrontament tindrà lloc dijous 25 d'abril (20h) al Palau Municipal d'Esports i, si és necessari, el desenllaç es viuria novament a Fontajau, diumenge 28 d'abril (horari per determinar), amb el passaport per a la Final en joc.

Les jugadores de Surís, vigent sots-campiones, van cloure la fase regular en segon lloc, amb un registre general de 22 victòries i 4 derrotes. El bloc de Canut, que accedeix a unes semifinals per primera vegada des de la l'exercici del 2015, va entrar a la fase final com a tercer classificat, amb un balanç global de 19 triomfs i 7 desfetes. L'enfrontament entre gironines i lleidatanes, que reeditarà el partit de semifinals de la Copa de la Reina 2019, suposarà la segona semifinal catalana de la història. Una cita per emmarcar que agafarà el relleu, 30 anys després, de la que van jugar el Caixa Tarragona Tortosa i el Natural Cusí El Masnou, l'any 1988-89.

PLAY-OFF LIGA DIA (Semifinals):

1r partit: diumenge 21 d'abril

Spar Citylift Girona 69 vs Cadí La Seu 48

2n partit: dijous 25 d'abril

Cadí La Seu 73 vs Spar Citylift Girona 74

El guanyador d'aquesta eliminatòria jugarà la FINAL contra el vencedor de l'altra semifinal, entre el Perfumerías Avenida, vigent campió de la competició, i el València BC. La Final de la lliga està prevista pel dies 2, 5 i 9 de maig.