Full de ruta dels preferents tarragonins

Ja es coneixen el rivals i les dates en les que el Júnior i el Cadet Preferent del CB Tarragona es jugaran la permanència a la categoria. Els Infantils encara juguen la 2a fase regular.

16-04-2019 16:36

Serà just després de les vacances de Setmana Santa quan tindrem el desenllaç de la temporada per les competicions lligueres. En el cas dels preferents, una eliminatòria directa, al millor de tres partits, decidirà qui es queda a Preferent i qui haurà de tornar a lluitar la plaça la propera temporada. És el cas del Junior i el Cadet masculins del Club Bàsquet Tarragona.

El Junior va acabar la primera fase de Preferent entre els quatre millors del grup, el que va propiciar que aquesta segona fase jugués en Preferent A, és a dir, entre els millors vuit equips de Catalunya, amb rivals com el FC Barcelona o el Joventut de Badalona. En aquesta segona fase, 4 victòries en 14 partits l’han col·locat en la sisena plaça, el que suposa que es necessitarà d’una eliminatòria més per mantenir la categoria.

En el sistema de creuaments, els tarragonins lluitaran amb el tercer del grup Preferent B, el Coalci- CB Sant Josep B, amb el primer partit com a local, i l’eventual tercer també al Serrallo. Aquest primer partit serà el proper diumenge 28 d’abril, i el segon, a terres badalonines, el 5 de maig. Si hi ha dues victòries per qualsevol dels equips en aquests dos partits no hi haurà necessitat d’un tercer, però en cas d’empat, el partit final es jugarà de nou a Tarragona el cap de setmana de l’11 i 12 de maig. El que guanyi mantindrà la plaça de Preferent per la propera temporada. El que perdi, haurà de jugar la fase prèvia a l’agost, amb el que tot això comporta.

En el cas dels Cadets, el camí ha estat diferent. En la primera fase els tarragonins es van quedar a dues victòries de ficar-se a Preferent A, havent de passar la segona fase al Grup Preferent B. En aquesta, els cebetistes han estat quasi imparables, quedant primers del grup amb 11 victòries i 3 derrotes. D’aquesta manera el seu rival en els creuaments en la fase de permanència serà el vuitè del Grup Preferent A, el Torrot Maresme 3 Viles.

Això sí, al ser del Grup B, els cadets del CB Tarragona compten amb l’avantatge de camp en contra, jugant el primer, i l’eventual tercer partit, com a visitant. El primer d’aquests partits serà també el 28 d’abril, però al Maresme. El segon partit està programat pel 5 d’abril al pavelló del Serrallo. El tercer, en cas de necessitar-se, a Sant Andreu de Llavaneres el 12 de maig.

També estan en competició encara els Infantils Preferents, tant els masculins del CB Tarragona com les femenines del TGN Bàsquet. Aquests dos equips, enquadrats en el grup B, a falta de 4 partits per acabar aquesta segona fase es troben amb un balanç de 7 victòries i 3 derrotes, classificats en la tercera plaça.

En cas de quedar entre les posicions segona i quarta tindran l’opció de lluitar per mantenir la plaça de Preferent, havent de jugar una primera eliminatòria directa i, posteriorment en cas de guanyar, jugar-ne una altra i vèncer per de forma directa seguir a la categoria la propera temporada. Aquestes dues eliminatòries es jugaran a dos partits. En el cas de quedar campions del grup mantindrien la plaça directament, i en cas de quedar del cinquè al vuitè, no hi hauria opció de permanència i haurien de guanyar-se de nou la plaça a l’estiu.

| Tarragona |