L'Acta Digital evoluciona i ofereix noves dades

Millores i implementacions com rànquing o mitjana d'anotació per jugadors ja s'han aplicat als partits amb Acta Digital de Preferents i Copa Catalunya.

01-05-2019 10:00

L'Acta Digital està en marxa des de principis de temporada a les categories Preferents i Copa Catalunya del Bàsquet Català i progressivament s'anirà aplicant a la resta de Campionats de Catalunya, Territorials i Promoció organitzats per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

Durant aquest temps de funcionament i testeig, l'eina també ha anat incorporant millores i oferint noves dades com la carta de tir de cada membre de l'equip, els minuts de joc dels diferents jugadors així com la mitjana de tir de cada jugador i l'evolució gràfica dels tirs de cada un durant tota la temporada.

Una altra de les noves implementacions recentment introduïdes són els rànquings de màxims anotadors d'aquestes competicions que els usuaris poden configurar per grup, competició o per categoria; i de cada jornada, entre jornada o de totes les jornades disputades.

Pel que fa als equips i com a novetat, també es poden consultar estadístiques generals dels diferents conjunts amb cartes de tir globals, per partit i dividides també en funció dels partits com a local o visitant.

La Federació Catalana de Basquetbol va presentar la darrera temporada un projecte únic, juntament amb l'ACB, com és l'ACTA DIGITAL i seguint la línia iniciada fa unes temporades de posar-se a l'avantguarda tecnològica per tal de poder dotar d'instruments als diferents col·lectius del Bàsquet Català. Totes dues institucions, a través dels seus respectius departaments tecnològics, van unir esforços per treure a la llum aquesta eina que permet la recopilació de dades d'un partit de bàsquet a l'instant i de forma oficial convertint-la en més pràctica i senzilla pels auxiliars de taula. L'acord entre les dues entitats també permet el seu ús en les diferents competicions catalanes i les dades ajudaran a conèixer encara més el nostre esport, així com estudiar l'evolució de cada categoria i competició del Bàsquet Català.