Primers classificats pels quarts de final de la Lliga Catalana EBA

2a jornada de la fase prèvia de la 37a Lliga Catalana EBA amb el bitllet pels 1/4 de final de Valls, Esparreguera, UBSA i Castelldefels.

11-09-2018 19:30

Valls, Esparreguera, UBSA i Castelldefels sumen la seva segona victòria a la segona jornada de la fase prèvia de la 37a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA i es classifiquen ja pels quarts de final de la competició.

Aquesta primera fase està configurada per vuit grups de tres equips amb un bitllet per grup pels quarts de final de la competició en joc durant la primera quinzena de setembre (9, 11 i 16 de setembre). Els primers classificats de cada grup obtindran l'accés a la fase final, que arrencarà el 12 d'octubre amb la disputa d'una eliminatòria de quarts de final d'anada i tornada (1 de novembre) que enfrontarà els vuit classificats: el primer del grup 8 contra el primer del grup 4 (A), el primer del grup 1 contra el primer del grup 7 (B), el primer del grup 3 contra el primer del grup 5 (C) i el primer del grup 2 contra el primer del grup 6 (D). Els guanyadors accediran a una Final a Quatre prevista pel 2 i 3 de febrer de 2019

En el Grup 1, el CB VALLS NUTRION va sumar la seva segona victòria en derrotar al IBERSOL C.B. TARRAGONA per un 78-71, i accedeix així als quarts de final de la competició. En el  Grup 2 però, tot obert després de la victòria de l'ARENYS BÀSQUET-JOVENTUT A a la seva pista davant el CB SALT (65-59).

El TENEA - CB ESPARREGUERA, nouvingut a la categoria i campió invicte de la Copa Catalunya 2017-18, també va fer-se amb la segona victòria i l'accés als quarts de final en guanyar per 6 punts al CB MARTORELL (67-61). Qui també té el bitllet per a la fase final assegurat és l'OIC PENTA-UB SANT ADRIÀ A del Grup 4 després de derrotar a la pròrroga al VIVE - EL MASNOU BASQUETBOL per un ajustat 88-85.

Un altre equip que disputarà aquests quarts serà el BBA CASTELLDEFELS del Grup 5 en vèncer al CB CORNELLÀ a domicili (54-71) i sumar la seva segona victòria en aquesta fase prèvia. En el Grup 6, el bitllet per la fase final es decidirà en el duel mataroní entre MATARÓ PARC BOET i MATARÓ-FEIMAT després de les victòries de tots dos conjunts davant el RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET, la darrera la del Boet a domicili (76-82).

El Grup 7, màxima igualtat després de les primeres dues jornades. Si a la 1a jornada la victòria va ser de l'ILERDAUTO NISSAN PARDINYES LLEIDA tombant el BC MORABANC ANDORRA B per un 100-71, en aquesta ocasió el conjunt lleidatà va caure a la pista del CB IGUALADA per un 77-64. I per últim, en el Grup 8, una altra victòria ajustada, en aquest cas favorable al JAC SANTS A davant el FC MARTINENC BÀSQUET a domicili per un 68-70.

El vigent campió és el CB QUART-GERMANS CRUZ després de superar el RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET a la Final (81-72).