El bàsquet per millorar l'autoestima

Aquest dilluns 30 de novembre s'ha presentat al Museu Melcior Colet de Barcelona el projecte "Cuida el teu cos; cuida la teva ment", una iniciativa que busca la integració i convivència de dones maltractades mitjançant la pràctica del bàsquet.

30-11-2009 00:00

- Veure fotografies:
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] FOTOS: M.A. Chazo (FCBQ)

La Fundació del Bàsquet Català, la Federació Catalana de Basquetbol, la Generalitat de Catalunya (Secretaria General de l’Esport i Departament d’Acció Social i Ciutadania), la Fundación Sociocultural del Baloncesto i San Miguel 0,0 presenten "Cuida el teu cos; cuida la teva ment", un programa pioner a nivell europeu que pretén ser un punt de trobada entre dones víctimes de violència de gènere amb l’objectiu de contribuir, a través del bàsquet, a la integració i millora de la convivència d’aquestes persones.

El programa es planteja com un complement a l’atenció que les dones reben als centres i la utilització d’un esport, el bàsquet, com a mitjà d’oci i entreteniment beneficiós per a la salut i la ment. Diversos estudis vinculen la pràctica esportiva amb un augment de l’autoestima i l’autorealització personal, foment de la integració i convivència, així com un estímul contra l’estrès, l’ansietat i la depressió.

El projecte, de nou mesos de durada, va iniciar-se el 4 de novembre a Salt (Girona) i ho farà al mes de desembre a Esplugues de Llobregat (Barcelona) amb una sessió setmanal. Cada entrenament, d’una hora i mitja de durada aproximadament, està destinat al coneixement, millora i manteniment de la condició física; descobriment i augment del repertori motriu tècnic-tàctic; millora de la qualitat dels moviments; estímul de la iniciativa, imaginació, autoestima i alegria, i activitats per a la relació i comunicació.

A més de la pròpia pràctica esportiva a través del bàsquet, les participants també comptaran amb assessorament en altres àrees com, per exemple, l’alimentació i l’adquisició d’hàbits per una vida saludable. Un equip mèdic integrat per sanitaris de la Federació Catalana de Basquetbol i encapçalat per Antonio Escribano, metge de la selecció absoluta de bàsquet femenina, seguiran la seva evolució tant en l’activitat com en la salut.

Per últim, el programa també incorpora una part d’activitats lúdiques en les que s’inclou la participació en activitats relacionades amb el bàsquet. Els responsables de la iniciativa oferiran a les participants la possibilitat d’assistir a partits de bàsquet, conferències i clínics organitzats  amb personatges relacionats amb el món de l’esport de la cistella. També podran participar en activitats d’animació amb la presència de l’ex jugador Fernando Romay, qui animarà i entrenarà amb aquestes.

L'acte ha comptat amb la presència de la consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Sra. Carme Capdevila; la Secretària General de l’Esport, Sra. Anna Pruna; el President de la Fundació del Bàsquet Català i de la Federació Catalana de Basquetbol, Sr. Enric Piquet, el vicepresident de la Federación Española de Baloncesto, Sr. Joan Fa; el director general de la Fundación Sociocultural del Baloncesto, Sr. Fernando Romay; i el conseller de San Miguel, Sr. Xavier Pérez.

| FCBQ |