El FC Barcelona Lassa, CAMPIÓ de la Lliga Catalana ACB

El Pavelló Olímpic de Reus, ha estat l'escenari de la Final de la Lliga Catalana ACB 2017-18 entre FC Barcelona Lassa i BC MoraBanc Andorra.

01-05-2018 10:48

La final de la 38a Lliga Nacional Catalana d'equips ACB s'ha disputat el dimarts 1 de maig a les 12:30h en el Pavelló Olímpic Municipal de Reus i, s'ha televisat en directe per Esport3, amb el FC Barcelona Lassa i al BC MoraBanc Andorra com a protagonistes.

El F.C. BARCELONA LASSA derrota el B.C.MORABANC ANDORRA, per 89-70, i es proclama CAMPIÓ de la Final de la Lliga Catalana ACB, per novena temporada consecutiva. Els blaugrana, amb aquesta nova victòria, suma el 21è títol al seu palmarès.

El FC Barcelona Lassa s'emportava el primer període de la Final per un solvent 27-13, que il·lustrava el comandament del joc barcelonista. Còmodes en atac i controlant el ritme del partit en tot moment, el combinat dirigit per Svetislav Pesic propiciava un parcial d'11-3 inicial gràcies a un dominador Adam Hanga (9 punts als primers deu minuts), amb accions espectaculars. El BC MoraBanc Andorra responia a base de llançaments exteriors, amb Andrew Albicy i David Jelinek com a executors. El segon quart, que finalitzava amb un resultat de 50-35, s'encetava amb la mateixa tònica d'un escenari tenyit de blaugrana, que eixamplaria ràpidament les diferències per damunt de la vintena de punts. Tot i així, l'aparició d'un endollat John Shurna (11 punts en aquest segon compàs) i de Moussa Diagné (12 de valoració), acabaria fent marxar el bloc entrenat per Joan Peñarroya amb millors sensacions al descans (50-35). El capità Juan Carlos Navarro, amb 10 punts i 13 de valoració, el jugador més valorat de la primera meitat.

Un triple del director de joc andorrà Jaime Fernández (50-38) inaugurava la represa però seria un mer miratge de les possessions següents, amb una ràpida reacció dels nois de Pesic, que tornaven a obrir forat a l'electrònic amb un parcial de 10-2 (60-40). La figura agegantada sota el cèrcol d'Ante Tomic i el concurs d'un encertat Jaime Fernández s'encarregarien de posar el segell final a una tercer període que mantindria el terreny al marcador (67-53). La superioritat rebotejadora blaugrana (38-25 en rebots) i un intercanvi final de cistelles marcaria el darrer període, per acabar amb victòria final del FC Barcelona Lassa, per 89-70. Ante Tomic, artífex de 13 punts, 4 captures i 15 crèdits de valoració, escollit MVP de la Final de la XXXVIII Lliga Nacional Catalana ACB.

Svetislav Pesic, entrenador del FC Barcelona Lassa:

"Hem jugat un partit molt sòlid i regular, amb continuïtat en defensa els 40 minuts. Hem estat molt concentrats. Aquest títol ens dóna especial motivació per afrontar el tram final de temporada"

Joan Peñarroya, entrenador del BC MoraBanc Andorra:

"L'inici del partit amb l'avantatge que ha agafat el Barça ha marcat el desenllaç de la Final. Hem de millorar la nostra posada en escena i els primers minuts de joc"

Ante Tomic, jugador del FC Barcelona Lassa:

"Hem començat molt bé, aspecte que per a nosaltres és molt important, i hem dominat el ritme del partit, amb una bona defensa, que ens ha permès controlar la Final"

El FC BARCELONA LASSA arribava a aquesta final com a vigent campió de la competició mentre que el seu rival, el BC MORABANC ANDORRA, havia superat amb anterioritat al DIVINA SEGUROS JOVENTUT per un 68-80 a la prèvia disputada el divendres 8 de setembre a Sant Julià de Vilatorta.