Calella presenta una seixantena d'actes com a Ciutat del Bàsquet Català 2018

L'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Calella i el CB Calella han elaborat un programa d'activitats amb múltiples actes esportius, lúdics, de formació, de nutrició, solidaris, de salut, d'inclusivitat, de valors i de promoció de la ciutat.

02-03-2018 09:00

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; el tinent d'alcaldia responsable de l'Àrea d'Esports, Xavier Arnijas; el president de la Fundació del Bàsquet Català i de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa; i el president del CB Calella, David Fors; juntament amb altres membres de la directiva del club han presentat oficialment, aquest dijous 1 de març al vespre, la ciutat de Calella com a Ciutat del Bàsquet Català 2018.

La Comissió Organitzadora de Calella, amb el president del Club Bàsquet Calella al capdavant, ha presentat a la Fundació del Bàsquet Català (FBC) un intens i interessant programa d'actes que omplirà la ciutat de bàsquet el present 2018. Així mateix, l'Alcaldessa i la Fundació del Bàsquet Català han signat el conveni que atorga a Calella la capitalitat del Bàsquet Català 2018.

Durant l'acte, l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha expressat que "Calella té un sentiment molt gran de ciutat i que ens agrada que tot allò que fem faci xarxa amb els ciutadans i les entitats, així el conjunt de la ciutat estimarà més que mai el bàsquet gràcies a la seva implicació". Candini també ha volgut recordar que un dels objectius d'aquesta capitalitat és fer "que els valors del bàsquet ens puguin servir pel conjunt de la nostra ciutat", tot agraint també a la Fundació la confiança dipositada en la ciutat.

D'altra banda, el President de la Fundació, Joan Fa, ha desitjat sort a la ciutat de Calella tot i que assegura que des de la Fundació "no tenim cap mena de dubte que Calella serà una gran Ciutat del Bàsquet Català"; mentre que el President del CB Calella, David Fors, ha aprofitat per recordar que "enguany el Cub Bàsquet Calella fa 50 anys i també es compleixen 90 anys de l'arribada del bàsquet a Calella".

SEIXANTENA D'ACTES PROGRAMATS

Una seixantena de propostes formatives, culturals i lúdiques, entren d'altres, ompliran la ciutat de Calella de bàsquet. Conviuran actes ja consolidats com les 24 Hores de Bàsquet amb novetats com el Bàsquet-Platja. S'han programat actes col·laboratius amb altres entitats de Calella com amb la Colla No Tinc Fred i els Saliclowns i s'ha buscat la cooperació amb esdeveniments de la ciutat com al Festimatge o al Calella Film Festival.

Així mateix, el bàsquet tindrà un gran protagonisme a la Fira de Calella i l'Alt Maresme d'enguany. La solidaritat també hi té cabuda en la capitalitat de Calella com a Ciutat del Bàsquet Català 2018: es farà una campanya de recollida de material esportiu per la seva reutilització i lliurament a qui més ho necessiti. El centre comercial de la ciutat també serà un dels escenaris del bàsquet amb un joc que s'hi podrà participar des dels aparadors. El hip-hop, els grafits i el bàsquet aniran de la mà i aquest nexe es materialitzarà en un mural commemoratiu del 50 aniversari del club.

Aquest mes de març, a nivell esportiu, dos actes marcaran l'agenda: per una banda les "Trobades Kids&Us de l'escola d'iniciació" i l'inici del curs d'entrenador "Nivell 0", que es farà al Pavelló Parc Dalmau. I a nivell social, el club serà present amb la participació en dos actes commemoratius del "Dia Internacional de la Dona"; i també a la primera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya.

- Agenda activitats mes de març

Enguany el bàsquet es vol fer un lloc també a les xarxes socials de tots els calellencs. A través de les etiquetes #CalellaCBC2018 i #CiutatBàsquetCatalà es podran seguir totes les activitats que s'organitzaran.

Calella, Ciutat Bàsquet Català 2018

| FCBQ | Fundació |