Girona presentada com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2018

La Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona ha estat l'escenari, aquest divendres 12 de gener de 2018, de la presentació oficial de 'Girona, Capitalitat del Bàsquet Femení 2018'.

12-01-2018 10:00

L'acte de presentació de 'Girona, Capitalitat del Bàsquet Femení 2018' ha comptat amb la presència de la tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el president de la Representació Territorial de la Federació Catalana de Basquetbol, Francesc Xavier Santaló; el diputat d'esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, i el representant territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Pujols.

La 'Capitalitat del Bàsquet Femení' és un projecte engegat la darrera temporada des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la intenció i l'objectiu final de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d'una localitat, al llarg de tot un any.

L'any 2018, Espanya serà seu del Mundial de bàsquet femení, en l'anomenat Universo Mujer, una oportunitat de mostrar al món com fem les coses i en quin punt estem, en aquests moments. L'FCBQ, seguint la línia estratègica iniciada fa anys, de potenciació de l'esport femení, vol posar en marxa un projecte innovador on el protagonisme és del binomi dona-bàsquet.

Girona agafarà el relleu, durant tot l'any 2018, de Sant Feliu de Llobregat que va ser l'aposta de la Federació per ser la primera Capitalitat del Bàsquet Femení de la història.

Durant tot aquest 2018, l'Ajuntament de Girona de la mà de l'FCBQ, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Secretaria General de l'Esport, i amb el suport dels diferents clubs de la ciutat, organitzaran diferents activitats com un interessant 3x3 obert a tothom i puntuable pel FIBA 3x3, clínics i tallers de formació per a entrenadors dedicats a bàsquet femení, fase finals d'alguns Campionats de Catalunya femenins de categories de formació, la Lliga Catalana Femenina de la propera temporada o la participació a Girona Temps de Flors amb una façana al Barri Vell amb motius relacionats amb el món del bàsquet; entre moltes altres activitats.

Girona, Capitalitat del Bàsquet Femení 2018