L'Spar CityLift Girona campió de la Lliga Catalana Femenina 2017

El Pavelló Olímpic Municipal de Reus és l'escenari de la FINAL de la XXIX Lliga Nacional Catalana Femenina, aquest diumenge 24 de setembre, que protagonitzen el CADÍ LA SEU i l'SPAR CITYLIFT GIRONA.

24-09-2017 17:00

L'enfrontament començava amb un primer parcial favorable al combinat d'Eric Surís, que ràpidament era capgirat pel quadre de Bernat Canut, molt intens des d'una defensa pressionant a tota pista. Les defenses s'imposaven als atacs, i el resultat al final del període inaugural denotava l'equilibri existent al llarg dels 10 minuts (13-16, 1Q). Maria Conde, amb 6 punts i 8 de valoració, la jugadora més destacada de les gironines.

El segon quart seguia amb la tònica anterior, i les lleidatanes continuaven a remolc, molt castigades pel control del rebot vermell-i-negre. Els compassos propers a l'equador del període concedien el timó del marcador a les blanc-i-blaves, que imprimien transicions ofensives amb velocitat i es mostraven més encertades des del llançament exterior (23-18). La dinàmica canviava per complet a les acaballes del segon temps, amb les de Girona augmentant la intensitat defensiva des de les línies de passada, que es traduïa en recuperacions i cistelles sense oposició (23-29). Amb tot, al descans es marxava amb un ajustat 32-30, gràcies a un triple d'Ari Pujol, per les de La Seu d'Urgell.

A la represa, marcada per l'intercanvi constant de cistelles, les gironines aconseguien anotar gràcies a ràpides transicions i fent-se fortes en el joc interior tancant el període amb un 48-49 a favor. Les de Surís, en els darrers 10 minuts de partit, obrien una petita però important escletxa en el marcador gràcies a un triple de Traoré (58-63) i l'ampliaven tot seguit fins arribar als 8 punts de diferència per posar la directa cap al títol tot i la lluita del Cadí per intentar apropar-se i comptar encara amb opcions. Al final, victòria i nova Lliga Catalana per a l'Uni Girona que s'acabava imposant per un 63-71.

La millor jugadora del matx ha estat Astou Traoré de l'Uni Girona amb 19 punts, seguida de la seva companya d'equip Maria Conde amb 11 punts i Nadia Colhado amb 12. Per part del Cadí han destacat Nogaye Lo i Andrea Boquete amb 10 punts així com també Ari Pujol amb 9.