Tot a punt per a l'inici de la XXXVI Lliga Nacional Catalana EBA

La 36a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA s'inicia aquest proper cap de setmana del 2 i 3 de setembre amb la disputa de la primera jornada de la fase prèvia.

29-08-2017 09:00

Un total de 25 equips seran els protagonistes d'aquesta Lliga Nacional Catalana EBA 2017 que començarà el proper dissabte 2 i diumenge 3 de setembre amb la disputa dels primers partits de la competició. La fase prèvia s'inicia amb una lligueta de tots contra tots (jornada del 3, 10 i 17 de setembre) estructurada en els següents vuit grups:

Grup 1:
CB VALLS NUTRION
CB TARRAGONA 2018
CB CANTAIRES TORTOSA

Grup 2: 
BÀSQUET GIRONA
CB QUART
MULTIOPTICAS-CB SALT

Grup 3: 
CB IGUALADA
BC MORABANC ANDORRA B
C.B. PARDINYES - LLEIDA

Grup 4: 
BBA-CASTELLDEFELS
CB CASTELLBISBAL A
CB CORNELLÀ

Grup 5: 
UB SANT ADRIÀ
VIVE-EL MASNOU BASQUETBOL
ARACENA-CB SANT JOSEP

Grup 6: 
RECAMBIOS GAUDÍ-CB MOLLET
BARBERÀ TEAM VALUES
CB CERDANYOLA AL DIA A

Grup 7: 
CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC
MATARÓ FEIMAT 
MATARÓ PARC BOET
ARENYS BÀSQUET-JOVENTUT

Grup 8: 
JAC SANTS A
CAMPING BIANYA ROSER A
ARACENA AEC COLLBLANC A

Dissabte dia 2 de setembre es donarà el tret de sortida a la competició amb quatre partits. El primer d'ells enfrontarà a l'ARACENA AEC COLLBLANC A davant el JAC SANTS A en partit corresponent al grup 8 i que s'iniciarà a les 18:30h al Fum d'Estampa de L'Hospitalet. Tot seguit, a les 19h, VIVE-EL MASNOU BASQUETBOL i UB SANT ADRIÀ obriran la fase prèvia del grup 5 a El Masnou, mentre que en el grup 6 ho faran el CB CERDANYOLA AL DIA A i el RECAMBIOS GAUDÍ-CB MOLLET a partir de les 19:30h en el Parc Esportiu Municipal Guiera de Cerdanyola del Vallès. La jornada de dissabte finalitzarà a la pista del C.B. PARDINYES - LLEIDA del grup 3 que rebrà a partir de les 20h al Barris Nord de Lleida la visita del CB IGUALADA.

Diumenge dia 3 es disputarà la resta de jornada amb un total de 5 encontres. A les 18h, el Pavelló L'Illa de Castellbisbal serà l'escenari del partit del grup 4 entre el CB CASTELLBISBAL A i el vigent sots-campió de la competició, el BBA-CASTELLDEFELS. Una hora més tard, a les 19h, el CB CANTAIRES TORTOSA del grup 1 i el CB QUART del 2, rebran al CB VALLS NUTRION i BÀSQUET GIRONA respectivament. I per últim, el grup 7 que serà l'únic format per 4 equips, arrencarà a la ciutat de Mataró amb dos partits: per una banda el MATARÓ FEIMAT rebrà a l'ARENYS BÀSQUET-JOVENTUT (18:30h al Josep Mora) mentre que l'altre conjunt mataroní, el MATARÓ PARC BOET, s'enfrontarà davant el CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC a l'Eusebi Millan (19:30h).

La fase final arrencarà el 12 d'octubre amb la disputa d'una eliminatòria prèvia a partit únic que enfrontarà als primers classificats dels vuits grups: el primer del grup 4 contra el primer del grup 2 (A), el primer del grup 8 contra el primer del grup 6 (B), el primer del grup 3 contra el primer del grup 7 (C) i el primer del grup 5 contra el primer del grup 1 (D). Els guanyadors accediran a una Final a Quatre prevista pel 3 i 4 de febrer de 2018.