El BC MARTORELL-SOLVIN campió de la Lliga Catalana EBA 2016-17

La final de la XXXV Lliga Catalana EBA entre el BC MARTORELL-SOLVIN i el BBA CASTELLDEFELS s'ha disputat aquest dijous 11 de maig al vespre en el Pavelló Municipal de Martorell.

11-05-2017 21:00

El BC MARTORELL-SOLVIN es proclama campió de la XXXV Lliga Catalana EBA en superar al BBA CASTELLDEFELS per un 77-73 a la final disputada aquest dijous 11 de maig al vespre en el Pavelló Municipal de Martorell.

La final s'ha iniciat amb un intercanvi constant de cistelles i amb Rubén Morales liderant el conjunt local entrenat per Adrià Alonso amb 8 punts i 3 rebots en un primer quart que finalitzat amb empat a 22. En el segon període, el Castelldefels dirigit per Àlex Artigot ha aconseguit obrir una escletxa de 10 punts en el marcador (30-40), però ràpidament ha arribat la resposta local retallant distàncies i marxant al descans amb un 36-42 i amb Jaume Torres (6 pts) i Jordi Boronat (9 pts) com a jugadors destacats per part visitant.

Al descans de la final, Mario Fuentes, capità del Martorell, ha rebut un emotiu homenatge amb motiu de la seva retirada per part de l'Ajuntament de Martorell, la Federació Catalana de Basquetbol i el BC Martorell.

A la represa, un Castelldefels molt encertat i amb un gran Jordi Boronat (10 punts en el 3r quart) ha marxat en el marcador aconseguint una màxima diferència de 16 punts (48-64). El tercer període ha finalitzat amb el Martorell retallant de nou diferències (51-64) i amb Alex Hernandez com a jugador destacat.

En un darrer quart per emmarcar, el Martorell recolzat per un Pavelló Municipal de Martorell ple a vessar ha aconseguit retallar distàncies i capgirar el marcador (parcial en el darrer període de 26-9) en un final del tot emocionant que ha acabat amb un 77-73 i amb el local Rubén Morales com a millor jugador amb 19 punts, 5 rebots i un 23 de valoració. El millor per part visitant ha estat Jordi Boronat amb un 20 de valoració fruit dels seus 24 punts.

B.C. MARTORELL-SOLVIN i BBA CASTELLDEFELS arribaven a aquesta final després de superar amb èxit les seves respectives semifinals disputades a principis del passat mes de novembre en el Complex Esportiu Can Vinader de Castelldefels. Llavors, el Martorell va derrotar al RECAMBIOS GAUDI C.B. MOLLET per un ajustat 72-79, mentre que el Castelldefels va guanyar per un 82-76 a l'OUTLETMOTO.COM C.B. GRUP BARNA A.