BC MARTORELL-SOLVIN i BBA CASTELLDEFELS, finalistes de la XXXV Lliga Catalana EBA

Tweet #LligaCAT // El Complex Esportiu Can Vinader de Castelldefels ha estat l'escenari, aquest dimarts 1 de novembre, de les semifinals de la 35a edició de la Lliga Catalana EBA amb RECAMBIOS GAUDI C.B. MOLLET, C.B. GRUP BARNA A, BBA CASTELLDEFELS i B.C. MARTORELL-SOLVIN com a protagonistes.

02-11-2016 00:00

Lliga Catalana EBA 2016

RECAMBIOS GAUDI CB MOLLET 72-79 BC MARTORELL-SOLVIN

La primera semifinal ha arrencat amb el domini del B.C. MARTORELL-SOLVIN. Un 0-5 inicial seria l'auguri del domini visitant. Al final del primer quart, després del desencert del RECAMBIOS GAUDI C.B. MOLLET de cara a cistella, s'arribaria amb el resultat de 13-26, amb els jugadors entrenats per Adrià Alonso doblant en el marcador als d'Alex Terés.

El segon període ha estat presidit en el marcador pel Martorell (18-31 a l'equador del quart), que cap al final del quart ha vist com s'ampliava el seu avantatge. Una esmaixada de Guillem Jou posava el 22-38 en el marcador, i una cistella posterior deixava el partit ben encaminat (22-40 al minut 8). Una petita reacció del RECAMBIOS GAUDI C.B. MOLLET ha aconseguit escurçar distàncies, i anar al descans amb tan sols 12 punts de desavantatge (31-43).

El tercer assalt ha seguit la mateixa tònica, amb embranzides del Martorell i reaccions d'un Mollet que no li perdia el pols al matx. El darrer quart ha començat amb un 51-65 favorable al B.C. MARTORELL-SOLVIN, i no hi ha hagut temps per a la remuntada. El 64-69 que lluïa a l'equador del darrer assalt donava esperances als jugadors entrenats per Alex Terés, però uns minuts d'encert en el tir del Martorell tornaven a decantar la balança a favor del B.C. MARTORELL-SOLVIN (64-77 a dos minuts i mig del final), i s'arribaria al final del partit amb el resultat de 72-79.

BBA CASTELLDEFELS 82-76 CB GRUP BARNA

La segona semifinal ha començat de la millor manera possible. Encert, intercanvi de cops i intensitat per part dels dos equips, que signaven el 30-21 al final dels primers deu minuts de joc.

El segon quart era testimoni de lleugers avantatges del BBA CASTELLDEFELS, al voltant dels deu punts. A l'equador del període, els d'Alexandre Artigot dominaven per 9 (41-30), i han mantingut la renda fins al descans (52-39).

A la represa, el C.B. GRUP BARNA A ha sortit molt endollat i ha aconseguit eixugar la diferència i fins i tot ficar-se per davant en el marcador (59-56 al minut 7 del període). S'ha arribat al final del tercer amb empat (62-62), gràcies a un gran parcial de 10-23 favorable als de Fabián Téllez.

El Grup Barna ha seguit la bona dinàmica de la remuntada i ha començat el darrer quart amb empenta, dominant el marcador 62-67 als primers minuts. El BBA CASTELLDEFELS s'ha refet del seu entrebanc en el joc, i ha encarat els tres últims minuts del matx amb avantatge (75-69). S'ha entrat en l'últim minut de partit amb un sol punt de diferència a favor dels amfitrions (76-75). En un final ajustat, un triple del Castelldefels a falta de 14 segons (80-76) ha segellat el partit, que ha acabat amb el resultat de 82-76.

Text i fotos: Laura Guerrero (FCBQ)