FC BARCELONA LASSA i ICL MANRESA finalistes de la Lliga Nacional Catalana ACB

Tweet #LligaCAT // El Pavelló M.I. Govern d’Andorra acull aquest dimecres 28 i dijous 29 de setembre la XXXVII Lliga Nacional Catalana ACB amb FC BARCELONA LASSA, DIVINA SEGUROS JOVENTUT, ICL MANRESA i els amfitrions del MORABANC ANDORRA com a protagonistes. La final, prevista per aquest dijous 29 de setembre a les 21h en directe per Esport3, enfrontarà al conjunt blaugrana i al manresà en superar els seus respectius partits de semifinals.

28-09-2016 00:00

FC BARCELONA LASSA 78-52 DIVINA SEGUROS JOVENTUT

La primera semifinal ha arrencat amb desencert, especialment per part del Joventut. Després d'un inici discret, Diego Ocampo ha parat el partit per intentar redreçar la situació (els de Badalona perdien 9-2 a l'equador del primer quart). Un parcial de 0-6 els ha tornat a acostar en el marcador (11-8). S'ha arribat al final dels deu primers minuts amb el resultat de 18-8 favorable al FC BARCELONA LASSA, màxim avantatge de l'equip blaugrana en l'inici de partit.

El segon quart ha estat escenari de grans contrastos. Els primers moments han estat clarament dominats pel FC BARCELONA LASSA. Amb un parcial de 9-2, els jugadors entrenats per Georgios Bartzokas s'han situat 27-10 al minut quatre de període, i han arribat a dominar amb molta solvència (34-15). Després dels bons minuts del Barça ha arribat la reacció verd-i-negra. Un bon final de període ha permès al DIVINA SEGUROS JOVENTUT retallar distàncies i arribar al descans a tan sols 13 punts de diferència (36-23).

A la represa, la distància s'ha estabilitzat fins que Marcus Eriksson ha trencat el partit. El jugador blaugrana ha anotat 15 punts en aquest quart, més que el conjunt de jugadors del DIVINA SEGUROS JOVENTUT (11). Amb un parcial de 24-11, el tercer període ha acabat amb un clar 60-34 a favor del FC Barcelona.

En el darrer quart no hi ha hagut temps per a la remuntada, i FC BARCELONA LASSA i DIVINA SEGUROS JOVENTUT han completat el final de partit amb un parcial de 18 a 18. El resultat final ha estat de 78-52. El Barça, que s'ha sentit còmode en la majoria de fases del matx, s'ha fet amb el primer bitllet per a la final de la Lliga Nacional Catalana ACB.

MORABANC ANDORRA 72-77 ICL MANRESA

La segona semifinal ha començat amb igualtat a l’electrònic (19-17 al final del primer període) i moltes pèrdues de pilota per part d’ambdós equips (9 andorranes i 8 pel bàndol manresà). Els cinc primers minuts es s’han tenyit de vermell (6-9) però el conjunt de Joan Peñarroya ha sabut donar la volta gràcies a la segona unitat i l’encert de l'excel·lent tirador de la República Txeca, David Jelinek.

L’escenari ha canviat radicalment al segon quart, on el combinat d’Ibon Navarro s’ha mostrat molt sòlid i consistent, impedint els contraatacs del bloc andorrà i mantenint-se en una línea regular molt bona. La direcció del base català Lluis Costa i l’anotació del talentós aler americà Scott Suggs, han permès els manresans anar-se amb avantatge a vestuaris. Al descans, la diferència era favorable als visitants (30-36), propiciada per l’actuació d'aquest segon parcial (11-19).

No obstant, a la represa, la reacció blava no s’ha demorat, doncs han sortit decidits a remuntar el rumb de la primera meitat. Amb un increment d’intensitat defensiva considerable, que s’ha traduït en recuperacions i ràpides transicions dirigides pel timoner Andrew Albicy i l’atlètic exterior Athanasios Antetokounmpo, els amfitrions han capgirat el marcador. El temps mort del tècnic manresà no s’ha fet esperar i els punts de Luka Andric i l'amenaça constant Patrick Auda han ajudat a mantenir viu la nau del Bages als trenta minuts de joc (54-51).

El flamant fitxatge de l’aler-pivot Nacho Martín continuava imposant la seva llei a la pintura i MORABANC ANDORRA manava amb força solvència. En el moment en què es trencava el matx, l’ICL MANRESA s’ha mantingut fred i ha sabut gestionar amb encert les possessions clau per continuar viu. Amb defenses més agressives i encert en el tir exterior, els nois de Navarro han tornat aixecar el vol i han aconseguit posar-se per davant (69-70), amb un inspirat Suggs, a falta de poc més d’un minut de partit. Auda anotava un triple essencial pels visitants (71-73) però el treball sota el cèrcol de l’incombustible Nacho Martín seguia donant esperances a l’esquadra andorrana, malgrat errar un tir lliure després d’un gran rebot ofensiu. La connexió Auda - Suggs seguia traient petroli i permetia la diferència de tres punts (72-75), a manca de menys de 10 segons de joc, que acabaria sent letal. Els tirs lliures errats d’Albicy i el triple forçat d’Schreiner no entraria, provocant l’accés definitiu de l'ICL MANRESA  a la final de la Lliga Catalana ACB 2016, en vèncer per un 72-77 final.