CADÍ LA SEU, nou campió de la Regal Lliga Nacional Catalana Femenina

El CADÍ LA SEU ha tornat a aixecar, 8 anys després, el trofeu de campiones de la Lliga Nacional Catalana Femenina.

19-09-2015 00:00

El conjunt de l'Alt Urgell s’ha proclamat campió de la Regal XXVII Lliga Nacional Catalana Femenina en derrotar a l’Spar Citylift Girona per 53-69  al Pavelló Municipal Girona-Fontajau.

La jugadora de l’equip gironí Artemis Spanou ha estat la Regal MVP amb 19 punts, 15 rebots i 2 assistències. I Laura Gil, del Cadí La Seu, ha estat la màxima anotadora amb 20 punts. L’equip de La Seu només havia guanyat aquest títol en una ocasió, l’any 2007, en derrotar al CB Olesa Espanyol per 78-70.

El Cadí La Seu ha començat el partit amb més força i s’ha posat per davant del marcador en els primers minuts. Però ràpidament l’Spar Citylift Girona ha despertat i ha aconseguit igualar el marcador (14-14) en el  final del període. Cal destacar l’aler del l’equip visitant Tamara Abalde que ha anotat 8 punts en aquest primer quart.

L’equip de Joan Carles Pie ha marxat del marcador (19-38) en el segon període gràcies a la intensitat defensiva que ha provocat 7 recuperacions que han acabat amb cistella. La pivot de La Seu Laura Gil ha guanyat la partida a la seva defensora Vita Kuktiene i ha anotat 8 punts en el joc interior. Per la seva part, les gironines no han estat encertades en el tir i han fallat cistelles fàcils que ha provocat que anotessin només 5 punts en el segon quart.

Després del descans, les gironines han sortit més connectades al partit i han aconseguit escurçar el marcador en els primers minuts. Però les noies de La Seu no han baixat les mans i han mantingut el ritme anotador de la primera part. Els contraatacs i dos triples han evitat la remuntada del Girona.

En el darrer quart les noies de Miguel Ángel Ortega s’han mostrat més dèbils i les de la Seu han aprofitat per ampliar el marcador fins a 22 punts de diferència. Finalment, el Cadí La Seu s’ha imposat al Girona per un resultat de 53-69 i s’ha proclamat, per segona vegada, campió de la Regal 27a Lliga Nacional Catalana Femenina.

Laura Gil, jugadora del Cadí La Seu
"Nosaltres hem vingut a guanyar el partit i aquesta victòria és el resultat de tota la feina feta. Estem molt contentes.
No hem canviat el nostra manera de jugar perquè aquest és el nostre estil de joc. Som un equip jove amb moltes ganes. Hem donat un cop a la taula per dir que aquí estem.
No canviem l’objectiu de la temporada per haver guanyat al campió de lliga. Anirem partit a partit i l’objectiu és anar guanyant."

Anna Carbó, jugadora del Spar Citylift Girona
"Som un equip en construcció. Nou entrenador, nou sistema, nova manera de jugar. Ja vaig avisar que no estàvem fetes, que encara no érem un equip. Però només hem de seguir treballant per ser-ho. Ara per ara, estem en formació.
El Cadí La Seu tenen un estil de joc molt diferent a altres equips. Som molt agressives, pressionen molt a dalt i a nosaltres aquesta manera de jugar no ens va gaire."

Joan Carles Pie, entrenador del Cadí La Seu
"Sabíem que l’equip estava fent una bona línia de treball, que tindríem opcions de guanyar.  Però no esperàvem guanyar tan fàcil.
Tenim un perfil d’equip molt diferent al Girona. Tenim un equip molt jove i per nosaltres el dia a dia és vital.  Les passes que anem fent van refermant que l’equip pot tenir qualitat en aquesta competició.
L’any passat es va agafar una filosofia de joc defensiva que va donar bons resultats, per això la mantenim."

Miguel Ángel Ortega, entrenador de l’Spar Citylift Girona
"Elles han sigut àmpliament superiors. Físicament estan mes preparades i juguen molt millor que nosaltres, són més equip.
Estic preocupat perquè estem endarrerits en tot, serà difícil. Tenim gent que no coneix la competició i han d’espavilar.
En algun moment s’ha competit, però es frustrant quan falles tant."

Text: Helena Naya / Fotos: M.A. Chazo (FCBQ)