Victòries de Barberà, El Masnou, Castelldefels, Sant Nicolau i Quart a la 2a jornada de la XXXIV Lliga Nacional Catalana EBA

La 2a jornada de la fase prèvia de la Lliga Nacional Catalana EBA 2015 disputada aquest passat cap de setmana del 12 i 13 de setembre, ens deixa les victòries del BARICENTRO BARBERÀ, VIVE EL MASNOU, BBA CASTELLDEFELS, SABADELL SANT NICOLAU i CB QUART, aquest últim, únic equip classificat ja per a la fase final amb dues victòries.

14-09-2015 00:00

En el grup 1 i després de debutar amb derrota en el seu debut ara fa una setmana, el BARICENTRO BARBERÀ va superar aquest cap de setmana al FLOR DE VIMBODI-PARDINYES LLEIDA per un 81-74. El partit, molt igualat fins al descans (39-39), va començar a decantar-se a favor del conjunt lleidatà entrenat per Jorge Serna a la represa, gràcies a un parcial de 0-13 amb el que van aconseguir marxar d'11 punts (41-52). La reacció dels locals dirigits per David Lizano no es va fer esperar i al final del tercer i inici del quart període van retallar distàncies fins a capgirar el marcador amb un parcial de 12-0, tot aconseguint sumar la seva primera victòria amb Albert Mas de Xaxars com a millor jugador del partit amb 24 punts i 10 rebots. Per part del Pardinyes van destacar Sergi Ruiz (19 punts i 3 rebots) i Edgar Solsona (15 punts i 6 rebots).

Debut i victòria del VIVE EL MASNOU en el grup 2 després de derrotar a l'ARENYS BASQUET a domicili per un 70-76. Tot i dominar els primers minuts de partit i marxar al descans per davant en el marcador però per la mínima, els locals es van veure superats a la tornada dels vestidors per un Masnou que amb un parcial de 17-29 es posava per davant en el marcador i donava la volta al partit. Els visitants, amb Frank Jimenez com a jugador destacat amb 14 punts i 15 rebots, van fer-se amb la victòria final per 70-76 i es jugaran davant el Collblanc la primera posició del grup. Per part local, el millor jugador va ser Christoffel Bieshaar amb 12 punts i 13 rebots.

Qui també va debutar amb victòria en partit oficial aquesta temporada va ser el BBA CASTELLDEFELS, i ho va fer en la seva visita a la pista del JAC SANTS per 59-63. El partit, força igualat durant els 40 minuts amb un total de 15 canvis d'avantatge, es va trencar a la recta final a favor dels visitants entrenats per Boris Balibrea quan van aconseguir posar-se amb un +11. L'equip barceloní va reaccionar però sense fer-se amb el premi final i quedant-se fora de la lluita per accedir a la fase final. Angel Soto del JAC va ser el millor jugador del partit gràcies als seus 11 punts i 8 rebots, mentre que Adrià Mestres, del Castelldefels, va ser el màxim anotador del matx amb 18 punts.

En el grup 4, el SABADELL SANT NICOLAU es va imposar per 82-66 al CB CORNELLÀ després d'una primera meitat molt igualada (31-32 al descans). A la represa i després d'un parcial de 0-9 dels visitants amb el que van fer-se amb la màxima avantatge del partit, els sabadellencs van reaccionar i amb 31 punts anotats en aquest període van capgirar el marcador. En el darrer quart, els locals van ampliar encara més aquesta diferència fins arribar als 16 punts, fent-se amb la victòria final per un 82-66. David Carbonell, per part del Sant Nicolau, va ser el millor del partit amb 18 punts (5/7 en tirs de 3) i 4 rebots, seguit del seu company d'equip Xavi Esteve (20 punts i 5 rebots). Nacho Marín, del Cornellà, va ser el màxim anotador amb 21 punts en un partit on va capturar 11 rebots.

I en el grup 5, el CB QUART va sumar la segona victòria en aquesta fase prèvia tot assegurant-se la primera posició. Els gironins van superar al PHYSIC CB IGUALADA per 83-57 gràcies a un molt bon segon període en el que, després de començar perdent, van aconseguir obrir una petita però important escletxa en el marcador (42-29) després d'un parcial de 27-9. A la represa els d'Igualada van escurçar distàncies però els locals van tornar a marxar en el marcador, però aquesta vegada fins arribar als 29 punts de diferència. Al final, victòria gironina per 83-57 i accés a la fase final en fer-se amb dues victòries de dues possibles en aquesta fase prèvia. Jordi Bataller (15 punts i 11 rebots) i Rafa dos Santos (18 punts i 11 rebots) del Quart, van ser els millors del partit, juntament amb el seu company Eric Jiménez (màxim anotador del partit amb 20 pts).

El proper cap de setmana del 19 i 20 de setembre es disputarà la tercera i darrera jornada de la Lliga Catalana EBA amb l'accés a la fase final en joc per a molts equips. Aquesta tindrà lloc a principis d'any, concretament al mes de gener, jugant-se una eliminatòria prèvia que enfrontarà al primer classificat del grup 4 contra el primer classificat del grup 1 (A), i al primer classificat del grup 2 amb el primer classificat del grup 5, el CB QUART (B). I al mes de febrer, tindran lloc les semifinals i final entre el primer classificat del grup 3 contra el guanyador A i el primer classificat del grup 6 contra el guanyador B.