Victòries de L'Hospitalet, Collblanc, Mollet, Castellbisbal, Quart i Andorra a la 1a jornada de la XXXIV Lliga Nacional Catalana EBA

La 34a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA ja està en marxa amb la disputa, aquest passat cap de setmana del 5 i 6 de setembre, de la primera jornada de la fase prèvia amb victòries del TORRONS VICENS CB L'HOSPITALET, AEC COLLBLANC-TORRASSA A, RECANVIS GAUDÍ CB MOLLET, CB CASTELLBISBAL, CB QUART i BC MORABANC ANDORRA B.

07-09-2015 00:00

En aquesta fase prèvia els protagonistes són 18 equips que, dividits en sis grups, disputen una lligueta de tots contra tots durant el mes de setembre (del 5 al 20 de setembre).

En el grup 1 d'aquesta nova edició de la Lliga Nacional Catalana EBA, el TORRONS VICENS CB L'HOSPITALET va superar al BARICENTRO BARBERÀ per un 83-49. Els de L'Hospitalet, força encertats des de la línia de 6,75 amb 10 triples anotats, van sumar la primera victòria amb Jaume Solé com a màxim anotador amb 16 punts i un 4/4 en tirs de 3. Un altre conjunt de L'Hospitalet, l'AEC COLLBLANC-TORRASSA, també va fer-se amb la victòria en aquesta jornada però en el grup 2 i davant l'ARENYS BÀSQUET per un clar 86-45. En el seu debut, el vigent sotscampió d'aquesta competició, el Collblanc, va mostrar la seva superioritat des del primer moment aconseguint marxar al descans amb un +15 en el marcador (43-28). En els següents minuts, l'avantatge va anar augmentant fins els 41 punts de diferència finals en un partit on va destacar Javier Rodríguez per part local amb 25 punts i 14 rebots, seguit del seu company d'equip Brandon Brigman amb 22 punts.

Pel que fa al grup 3, la primera victòria va ser pel RECANVIS GAUDÍ CB MOLLET en guanyar al JAC SANTS (77-69) en un partit força emocionant. Els visitants van arribar a guanyar per 11 punts però el Mollet, amb Albert Ferrer com a jugador destacat amb 28 punts i 7 rebots, va reaccionar a temps capgirant el marcador i fent-se amb la victòria final per 8 punts de diferència. Ajustat i disputat també va ser el matx que va enfrontar al CB CASTELLBISBAL i al SABADELL SANT NICOLAU en el grup 4. En aquest duel vallesà, els locals es van imposar per un ajustat 77-71 en un partit força igualat fins el descans al que es va arribar amb un 36-37 en el marcador. A la represa, els jugadors del Castellbisbal, molt més encertats, van aconseguir obrir una petita escletxa en el marcador que acabaria sent clau per emportar-se la primera victòria del grup. El millor jugador del partit va ser Marc Mañés del Castellbisbal, amb 22 punts i 12 rebots; seguit de Marc Sobrepera, del Sant Nicolau, amb 20 punts i 6 rebots.

En el grup 5, el vigent campió de la competició, el CB QUART, va guanyar al BC MARTORELL SOLVIN a domicili per 64-79 en la única victòria visitant d'aquesta primera jornada. Després d'un igualat inici de partit (23-23), el conjunt gironí va marxar al descans amb un +9, diferència que va seguir eixamplant a la represa fins arribar als 15 finals. Amb 30 punts i 5 rebots, el millor del partit va ser el visitant Albert Masllorens. I en el grup 6, el BC MORABANC ANDORRA 'B' va superar al MULTIOPTICAS CB SALT per un 64-56. Un bon inici va permetre al conjunt andorrà tancar el primer període amb un +10 (22-12) però la reacció del Salt no es va fer esperar retallant distàncies abans del descans. La bona dinàmica dels visitants va continuar a la represa aconseguint capgirar el marcador amb un parcial de 0-12 (34-35) i posar-se amb un +6. L'Andorra va tornar a imposar el seu joc en el darrer període i amb un parcial de 15-4 va posar-se per davant fent-se amb la victòria final amb tres jugadors per sobre dels 10 punts: Waly Niang i Nil Brià amb 11 i David Jofresa amb 10. Per part del Salt, destacar els 16 punts de Genís Bover.

El proper cap de setmana del 12 i 13 de setembre es disputarà la segona jornada d'aquesta competició, mentre que la tercera i darrera es jugarà els dies 19 i 20 de setembre.