SR LIMA-HORTA es proclama CAMPIÓ de la Regal Copa Catalunya Femenina

El Palau Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat ha estat l'escenari, els dies 9 i 10 de maig, de la Final a Quatre de la Regal Copa Catalunya Femenina amb BASKET ALMEDA, SR LIMA-HORTA, JOVENTUT LES CORTS i BÀSQUET DRAFT GRAMENET com a protagonistes.

09-05-2015 00:00

Aquest cap de setmana del 9 i 10 de maig s'ha disputat la Final a Quatre de la Regal Copa Catalunya Femenina organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la col·laboració del CB Santfeliuenc al Palau Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat.

El SR LIMA-HORTA s'ha proclamat campió en guanyar a la final per un contundent 44-74 al BÀSQUET DRAFT GRAMENET. La final s'ha iniciat favorable a les jugadores del Lima-Horta amb un parcial de 8-28. En el segon període però, Draft Gramenet ha aconseguit retallar distàncies però tímidament arribant al descans amb un 24-39. A la represa, la igualtat entre tots dos equips s'ha mantingut tot i els intents de les de Santa Coloma per retallar distàncies sense arribar a baixar dels 10 punts. Al final, les barcelonines han tornat a marxar en el marcador establint el 44-74 final. La millor de la final va ser Elena Murcia del Lima-Horta amb 17 punts i 4 rebots, mentre que per part del Draft va destacar Esther Esquivias amb 11 punts i 4 rebots.

JOVENTUT LES CORTS s'ha fet amb la tercera posició final en superar al BASKET ALMEDA per 54-62 en un partit pel 3r i 4t lloc que no s'ha decidit fins al darrer període. El partit ha començat favorable a les jugadores de l'Almeda però sense arribar a marxar en el marcador i amb el Draft arribant a posar-se per davant en el marcador marxant al descans amb un ajustat 35-32 a favor de les de Cornellà de Llobregat. A la represa, la igualtat entre tots dos equips ha continuat però amb el conjunt barceloní tornant a posar-se per davant en el marcador (44-46 al final del 3r període). En el darrer i definitiu quart el Joventut Les Corts ha posat la directa i ha aconseguit marxar d'11 punts fent-se amb la victòria final per un 54-62. La millor del partit tot i la derrota el seu equip ha estat Helena Oma de l'Almeda amb 15 punts i 11 rebots, seguida de la jugadora del Joventut Les Corts, Paula Tutusaus, que ha finalitzat el matx amb 21 punts i 8 rebots.

A semifinals, el SR LIMA-HORTA va superar al JOVENTUT LES CORTS per un 72-51 en un partit que va començar força igualat. Aquesta igualtat es va mantenir fins al descans (36-34), però a la represa les del Lima-Horta van trencar la semifinal amb un parcial de 15-2 tancant el tercer període amb un 51-36. En el darrer quart van seguir ampliant la diferència fins als 22 punts fent-se amb la victòria final per un 72-51. La millor jugadora del partit va ser Vanesa Verbo del Lima-Horta fruit del seu bon encert tancant el matx amb 16 punts i 4 rebots (23 de valoració), seguida de la seva companya d'equip Claudia Baraut amb un 20 de valoració (16 punts i 6 rebots). La millor per part del Joventut Les Corts va ser Paula Tutusaus amb 11 punts i 6 rebots.

A l'altra semifinal, victòria per la mínima d'un BÀSQUET DRAFT GRAMENET que va tornar a superar en aquesta temporada al BASKET ALMEDA per un 62-64. El partit, molt igualat, va començar favorable a les de Santa Coloma amb un parcial de 9-13 en els primers minuts finalitzant el primer quart amb un 15-16 en el marcador. En el següents minuts el Draft va aconseguir obrir una petita escletxa en el marcador però sense superar els 10 punts de diferència i arribant al descans amb un 28-32. A la represa, les jugadores del Draft van seguir per davant, però van ser les de l'Almeda les que amb un parcial de 8-0 van aconseguir retallar distàncies i donar la volta al marcador (47-46) a l'inici del darrer quart. La reacció del Draft no es va fer esperar i amb un parcial de 0-8 van tornar a posar-se per davant (52-58) i afrontar una recta final de partit del tot igualada a la que es va arribar amb un empat a 62 a 42" pel final. Les de Santa Coloma es van acabar imposant finalment per un ajustat 62-64 en una semifinal on la millor va ser Gala Mestres de l'Almeda amb un 22 de valoració fruit dels seus 27 punts i 8 rebots. La millor del Draft va ser Berta Dalmau amb 14 punts i 8 rebots.

2007-08 CB Valls Vane Inver Promo
Veure historial temporades anteriors (clickant aquí)

PROMOCIÓ DE PERMANÈNCIA

- PLAY-OFF (1r partit al millor de 3)

PETROPINTO ASFE ST. FRUITOS A 55 (1) - BENCRIADA A 42 (0)
JET A 69 (1) - REUS DEPORTIU 56 (0)

- PLAY-OFF (2n partit al millor de 3)

BENCRIADA A 74 (1) - PETROPINTO ASFE ST. FRUITOS A 68 (1)
REUS DEPORTIU 45 (1) - JET A 38 (1)

- PLAY-OFF (3r partit al millor de 3)

PETROPINTO ASFE ST. FRUITOS A 47 (1) - BENCRIADA A 49 (2)
JET A 51 (2) - REUS DEPORTIU 37 (1)

Els perdedors d'aquesta fase de permanència (PETROPINTO ASFE ST. FRUITOS A i REUS DEPORTIU) descendiran al Campionat de Catalunya de Primera Categoria mentre que els guanyadors (BENCRIADA A i JET A) es mantindran a la Regal Copa Catalunya Femenina.

CLUB NATACIÓ SABADELL A i AQUAGAN CB LLEIDA A descendeixen de categoria en finalitzar aquesta segona fase a les dues darreres posicions de descens directe.