Granollers, Ciutat del Bàsquet Català 2015, acull una interessant xerrada-col·loqui sobre el present i futur del bàsquet

La Sala d'Actes del Museu de Granollers va ser l'escenari, aquest dimecres 11 de març, d'una nova edició del cicle de xerrades 'Valors i bàsquet' que, organitzat anualment pel CB Granollers, enguany s'ha emmarcat dins els actes de Granollers, Ciutat del Bàsquet Català 2015 amb la col·laboració de la Fundació del Bàsquet Català.

12-03-2015 00:00

L’edició d’aquest any es va centrar en una xerrada-col·loqui sobre el present i el futur del bàsquet a càrrec de Nacho Solozabal, ex jugador professional de bàsquet i actualment comentarista televisiu; Jordi Villacampa, president del Club Joventut de Badalona; Francesc Roca, president de l'ACB; i Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i de la Fundació del Bàsquet Català (FBC).

Joan Nadal, president del CB Granollers, va presentar un acte que també va comptar amb la participació de Josep Mayoral, Alcalde de Granollers. Destacar la presència del granollerí Antoni Novoa, expresident del CB Granollers i fundador de l’ACB, entre d’altres assistents com el regidor d’Esports de la ciutat, directius de la Fundació i Federació, i entrenadors, jugadors i ex jugadors dels diferents clubs de la ciutat.

L’ex jugador professional i actualment comentarista a Televisió de Catalunya, Nacho Solozabal, va obrir la xerrada amb una mirada cap a la paritat de l’esport de la cistella, existent segons ell en la pràctica esportiva i fins i tot igualada en molts casos; però necessari donar un pas endavant pel que a càrrecs directius i llicències d’entrenadores es refereix. Solozabal també va parlar de la importància dels mitjans de comunicació, creient imprescindible un lligam entre clubs i mitjans a nivell professional, però també -en bàsquet de formació- la importància dels mitjans d’àmbit local amb una vinculació més que necessària.

Jordi Villacampa, president del Club Joventut de Badalona, va parlar en el seu torn sobre la viabilitat dels clubs professionals, reconeixent que els equips competeixen actualment amb molta desigualtat fruit de certs suports (clubs de futbol, caixes, institucions,...). L’ex jugador verd-i-negre i ara president, també va destacar la importància de la formació per la sustentació i supervivència futures, donant l’oportunitat als seus jugadors de jugar al primer equip de l’entitat.

El president de l’ACB, Francesc Roca, va explicar l’actual bona qualitat esportiva de la lliga professional que presideix, però també va fer referència a debilitats de la lliga pel que a manca d’ingressos i situació financera dels clubs es refereix; així com la problemàtica amb el futur calendari internacional o la necessitat d’aportar una mirada més fresca als mitjans de la comunicació.

En la seva intervenció, Joan Fa, president de la Federació i de la Fundació, va destacar el gran esforç diari de tots els clubs masculins i femenins catalans que tot i les traves continuen endavant; i va reconèixer la bona tasca realitzada fins ara per tots ells i que ha formen part dels darrers èxits del Bàsquet Català.

La cloenda d’aquesta xerrada-col·loqui va anar a càrrec de l'Alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, qui va destacar la manca d’identitat actual al bàsquet professional així com l’escassa protecció dels clubs que diàriament fan un esforç extraordinari, tirant endavant programes de cohesió, valors, formació educativa,... però que sovint es troben amb moltes traves, fent necessari un diàleg entre tots.

Fotos: Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ)

| Fundació |